2012. szeptember 5., szerda

Sajtos - sonkás és más finomságokkal töltött tortilla


Ez egy 5 perc alatt összedobható vacsora illetve ebéd ötlet rohanós napokra. Amilyen egyszerű annyira finom és ezt is lehet variálni úgy, hogy ugyanilyen gyors maradjon az elkészítése.

Hozzávalók:

Házi vagy bolti tortilla lapok
sajt
sonka és/vagy szalámi és/vagy zöldségek ízlés szerint
friss zöldfűszerek ízlés szerint
serpenyő vagy palacsintasütő

Egy teflonserpenyőt, amibe belefér a tortilla lap felmelegítünk közepes lángon. (Nem kell bele olaj.) A tortillát képzeletben elfelezzük és az egyik felére tesszük a tetszés szerinti felvágottakat, a zöldségeket illetve a sajtot.

Félbehajtjuk, majd a meleg serpenyőbe helyezzük és egy nehéz lábast teszünk a tetejére. Így szépen össze lesz nyomva a tortillánk és összetapad, ahogy megolvad benne a sajt. Egy-két perc után megfordítjuk és ezt az oldalát is sütjük egy keveset. Tálalhatjuk salátával, friss zöldségekkel, vagy háromszögekre vágva valamilyen mártogatóssal. (pl. fokhagymás tejföl, vagy házi majonéz)


4 megjegyzés:

  1. Nagyon kedveli a család a tortillát, ez is nagyon finom és valóban egyszerű, gyors. Főleg, ha kész lapot használsz. Képzeld el, én már többször sütöttem házit és a gyerekeknek a bolti jobban ízlik:(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó! Ez meglepő! eddig nekünk még mindenből jobban ízlett a házi mint a bolti változat, annak ellenére, hogy nincsenek bennük ízfokozók.

      Törlés