Ez egy 5 perc alatt összedobható vacsora illetve ebéd ötlet rohanós napokra. Amilyen egyszerű annyira finom és ezt is lehet variálni úgy, hogy ugyanilyen gyors maradjon az elkészítése.
Hozzávalók:
Házi vagy bolti tortilla lapok
sajt
sonka és/vagy szalámi és/vagy zöldségek ízlés szerint
friss zöldfűszerek ízlés szerint
serpenyő vagy palacsintasütő
Egy teflonserpenyőt, amibe belefér a tortilla lap felmelegítünk közepes lángon. (Nem kell bele olaj.) A tortillát képzeletben elfelezzük és az egyik felére tesszük a tetszés szerinti felvágottakat, a zöldségeket illetve a sajtot.
Félbehajtjuk, majd a meleg serpenyőbe helyezzük és egy nehéz lábast teszünk a tetejére. Így szépen össze lesz nyomva a tortillánk és összetapad, ahogy megolvad benne a sajt. Egy-két perc után megfordítjuk és ezt az oldalát is sütjük egy keveset. Tálalhatjuk salátával, friss zöldségekkel, vagy háromszögekre vágva valamilyen mártogatóssal. (pl. fokhagymás tejföl, vagy házi majonéz)
Egyszerű és nagyszerű!
VálaszTörlésKöszi Lilla!
VálaszTörlésNagyon kedveli a család a tortillát, ez is nagyon finom és valóban egyszerű, gyors. Főleg, ha kész lapot használsz. Képzeld el, én már többször sütöttem házit és a gyerekeknek a bolti jobban ízlik:(
VálaszTörlésÓ! Ez meglepő! eddig nekünk még mindenből jobban ízlett a házi mint a bolti változat, annak ellenére, hogy nincsenek bennük ízfokozók.
Törlés