2012. szeptember 12., szerda

Fazzini liguri - Ligúr krumplis lepény



Ezt a szimpatikus egyszerű és olcsó receptet egy Olaszországban vett receptújságban a Vero Cucina - ban találtam. Mivel nem bonyorult és semmi extra hozzávalót nem igényel, már akkor elhatároztam hogy megsütöm, amikor először lapoztam bele az újságba. Azóta ugyan eltelt talán vagy két hónap, de a receptek szavatossági ideje szerencsére nem jár le. Ez a ligúr krumplis finomság remek sör vagy borharapó, de finom vacsorára, vagy akár reggelire is.


Hozzávalók 4 személyre:

500 g lisztes krumpli
200 g liszt + a nyújtáshoz
1 evőkanál sütőpor
(én tettem a tésztába még egy kanál olíva olajat)

A krumplikat sós vízben héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és még melegen összetörjük. A lisztet a sütőporral átszitáljuk, majd a hozzávalókból tésztát gyúrunk. Lisztezett felületen vékonyra (kb. 2mm-esre) nyújtjuk a tésztát és pizzavágóval hosszúkás négyszögeket vágunk belőle. Egy teflonserpenyőben oldalanként kb. másfél- másfél percig sütjük a szeletkéket, míg a felületükön buborékok keletkeznek. A serpenyőbe nem kell semmilyen zsiradék.

Ha hűek akarunk lenni az eredeti recepthez, hagymás olívaolalajjal még melegen vagy langyosan tálaljuk. Én egy egyszerű lilahagymás zöldparadicsomsalátát készítettem hozzá.


8 megjegyzés: