2012. május 25., péntek

Házi pizzás csiga



Ígértem annak idején, hogy megmutatom mire lehet még használni a szép levegős pogácsatésztámat. Például sós csigákat lehet belőle készíteni. Akár fokhagymás tejföllel és sajttal, akár, mint a képen, házi pizzaszósszal töltve nagyon finom. Ha akarjuk dúsíthatjuk a töltetléket sonkával, vagy szalonnával, de szerintem felesleges.

Hozzávalók:

1,5 dl tejben felfuttatott fél kocka élesztő
1 dl olaj
kb. 200 g maradék krumplipüré
100 gramm cottage cheese (helyette mehet túró, vagy még több krumplipüré, ez utóbbi esetén egy kicsit kevesebb olajat tegyünk a tésztába, hiszen a krumplipürében is van zsiradék)
450 g liszt- szabadon ebből 100 g teljes kiőrlésű tönköly, 150 g rétesliszt, a többi sima fehérliszt (BL55)
2 kávéskanál só
fél kávéskanál cukor
kevés olvasztott szobahőmérsékletű zsír a kenéshez
Töltéshez házi pizzaszósz (receptje a fenti linken)
Tojás és reszelt sajt a tetejére 

A tésztát az itt leírtak szerint elkészítjük, majd kinyújtjuk kb fél centisre, megkenjük pizzaszósszal, feltekerjük mint a bejglit és kb másfél centis szeleteket vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a csigákat, lekenjük őket tojással, megszórjuk reszelt sajttal és betoljuk őket a hideg sütőbe. 200 fokra tekerjük a sütőt és kb 25 percig sütjük. Ha nagyon pirulna a vége felé lejjebb vehetjük a hőfokot.


6 megjegyzés:

  1. Most épp nagyon éhes vagyok, úgyhogy az a 4 db csiga, amit "kipakoltál" a tányérodra, kevés is lenne nekem! :) A pogitésztádat ismerve biztos, hogy jó puha és fincsi. :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen adnám, tényleg finom puha volt a teteje meg klassz ropogós :)

      Törlés
  2. Holnap szeretnék pizzás csigát sütni a kirándulásra, van bevált receptem, de olyan szép lett a tiéd, ki kell próbálnom ebből a krumplis tésztából. A másnapot egysem fogja megélni, azt már most tudom:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik, remélem Nektek is ízleni fog! :)

      Törlés
  3. Nagyon tetszik a pizzás csigád, én még nem készítettem ilyen töltelékkel, de azt hiszem lassan itt az ideje...:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hajrá, próbáld ki bátran. Én megboldogult gyerekkoromban a pékségbe mindig pizzás csigát vettem magamnak és azóta is oda vagyok érte :)

      Törlés