Ez egy remek példa a sós palacsintára. Kiváló magában, vagy akár tartalmas köretként is roston sült hal vagy husi mellé is el tudom képzelni.
Párommal süttettem palacsintát ebédre, de míg ő a kakaós és üres tésztákat tolta magába felváltva, addig én elkészítettem a sós tölteléket.
Hozzávalók a spenótos-túrós palacsintához:
palacsintatészta
kb 200 g (nálam fagyasztott) spenót
2 nagy gerezd fokhagyma
só, bors
negyed kiló túró (vagy ricotta)
1 dl tejszín (ez azért kell, hogy ne legyen száraz, ha nincs tejföl is jó, csak én nem vagyok oda a sült tejfölért)
Ebből a mennyiségből kb öt palacsintabatyu lesz. Köret céljából elég is egy darab egy főre, egyébként inkább kettővel számoljunk. Meglepően laktató.
Fogunk egy világosra sütött palacsintát, egy merőkanálnyi tölteléket hamozunk a közepére, majd összehajtogatjuk. A hajtott felével lefelé kivajazott hőálló tálba fektetjük. Forró sütőbe toljuk és rápirítjuk a sajtot. Igazából én olyan éhes voltam hogy nem bírtam kivárni amíg megpirul a sajt, így csak ráolvasztottam, de így is kiváló volt.
Hát nagyon sok kitartást az államvizsgához, és alig várom ,hogy gyere. Ez a palacsinta csúcs!
VálaszTörlésKöszi! Sikerült :) Végeztem, nemsokára érkezem egy bejegyzéssel
TörlésEgy kalappal a vizsgához! Nagyon guszta ez a palacsinta. Szeretem én is, korábban ricottával és spenóttal készítettem.
VálaszTörlésKöszönöm! Ricottával is tökéletes lehet. Végre ráérek blogolgatni, hurrá :D
TörlésSoha nem tudom eldönteni, hogy a spenóttal mennyire vagyok jó barátságban...? No, de ezt azért szívesen megkóstolnám! :P
VálaszTörlésJó tanulást, és egy kalappal az államvizsgádhoz! (nekem is lesz még egyszer benne részem, de nem most:) - nem irigyellek a tanulás miatt, de mindenképpen kitartást kívánok hozzá)
Régen én sem tudtam, most viszont már puszipajtások lettünk :) Végre nem kell tanulnom, most nagyon boldogan fogok sütögetni.
Törlés