2012. július 1., vasárnap

Cukkinis Focaccia



A múltkori focaccia tészta nagyon belopta magát a szívembe a papám pedig hozott nekünk a kertből két megtermett cukkinit, így adta magát mi is legyen a szombati ebéd a meggyleves mellé. Könnyű volt és nyárias, pont erre vágytam.


A focaccia tésztát pontosan ugyanúgy készítjük, ahogyan azt legutóbb leírtam itt. Amíg kel meghámozzuk és vékony karikákra szeletelünk (ha már nagyok a magjai ki is magozunk) egy cukkinit, valamint megpucolunk és felszeletelünk egy fej hagymát és két-három gerezd fokhagymát. Ez utóbbiakat beleáztatjuk fél dl olívaolajba, ezzel fogjuk majd sütés előtt megkenni a lepényeket. A cukkini és a hagymaszeleteket kevés olajon egy nagy forró serpenyőben megfonnyasztjuk. Ízlés szerint sóval, borssal és bazsalikommal fűszerezzük.


Ha a tészta duplájára kelt egy nagy gáztepsibe simítjuk, eközben az ujjainkkal kis mélyedéseket hagyunk benne. A fokhagymás olajjal lekenjük, majd tiszta konyharuhával letakarjuk és hagyjuk még fél órát kelni. Ha letelt a pihentetési idő előmelegítjük a sütőt 220 fokra, megrakjuk a tésztát a cukkinivel, majd a forró sütőben finom ropogósra sütjük. Kb. 20- 25 perc alatt elkészül.

Kockákra vágva tálaljuk.

8 megjegyzés:

  1. Egyszerűen imádnivaló:) A cukkini is a kedvenceim között van, remek lett ez a focaccia. Szoktam cukkinis töltött focaccia-t készíteni, az is csúcs,és nagyon látványos is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :) Legközelebbre én is töltött focacciat tervezek.

      Törlés
  2. Ó, de csodásak ezek a képek, nagyon ínycsiklandozó! Ide vele! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök hogy tetszik :D Bizony én is szívesen vennék még egy adagot, de ma már nem kapcsolok sütőt, az tuti...

      Törlés
  3. Nagyon étvágygerjesztő és én imádom a cukkinit! Mentettem is a receptet! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Ha te is cukkini kedvelő vagy, akkor ez biztosan ízleni fog :)

      Törlés