2017. július 13., csütörtök

Sárgabarackleves főzés nélkül




Ez a világ legegyszerűbb nyári levese, pár perc alatt készen van, és igazán finom frissítő. Volt itthon kajszink - több, mint amit megennénk, de azért lekvárfőzéshez nem elég - és nem tudtam mit kezdjek vele, amikor rájöttem, hogy első fogásnak pont jó lesz leves formában.

Hozzávalók 4 tányér kajszi leveshez:

kb. 0,25 kg sárgabarack (kimagozva és a hibák kivágása után volt ennyi a súlya kb. 15-18 szem volt)
1 kis pohár joghurt (125g)
1,5 dl tejszín
tej ízlés szerint - én kb. 4 dl-t kevertem hozzá, hogy ne legyen túl sűrű
1 csomag vaníliás cukor
egy negyed citrom leve

díszítéshez: tejszínhab és fahéj ízlés szerint

A sárgabarackokat megmossuk, kivágjuk a hibás részeket és kimagozzuk. Botmixerrel pürésítjük a vaníliás cukorral és egy kevés citromlével együtt. Még mindig a botmixerrel, hozzákeverjük a tejszínt és a joghurtot. A tejet és már úgy csorgattam bele kézi habverővel, hogy jobban érzékeljem a sűrűségét.

Könnyű nyári fogás, nagyon jól esett ebben a hőségben.

2 megjegyzés:

  1. De rég hallottam rólad... Pedig látom, mostanában már tettél fél néhány új receptet. Ezek szerint én sem vagyok itt a blogon túl sokat. :)
    Jól vagytok?
    Egyébként a leves csábított ide - sárgabarack függő vagyok. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na igen, szép hosszú időre eltűntem, de mostanában igyekszem magam aktivizálni. Én is szoktam nézelődni máshol, csak a megjegyzés hagyásról szoktam le. A leves szerintem is csábító :) Jól vagyunk, köszönjük, nemsokára mi is babázunk.

      Törlés