2013. szeptember 14., szombat

Paradicsomos zöldséges tészta



Ezt a jó kis zöldséges tésztát egy fárasztó nap után pillanatok alatt össze lehet ütni, ha meleg vacsorára vágyik az ember, vagy a másnapi ebédet kell összedobnia. Szerintem nagyon finom lett. Ha az ember nem vegetáriánus nyugodtan fel lehet dobni némi apróra vágott füstölt szalonnával, úgy is kiváló. Ez volt a tegnapi ebédem és nagyon jól esett- Többen is kérdezték, hogy minek van ilyen finom illata :)

Hozzávalók 2 személyre:

250 g szárazt tészta- nálam teljes kiőrlésű fusili
két marék (fagyasztott) kukorica
két marék (friss vagy fagyasztott) zöldborsó 
1 sárgarépa
1 fej hagyma
1 nagy gerezd fokhagyma
gomba ízlés szerinti mennyiségben (nekem két óriás fej csipetkém volt, kisebbekből nyugodtan lehet több)
bazsalikom, origano, színes bors, só ízlés szerint
3-4 cent fehérbor
2 dl passzírozott paradicsom


A tésztának felteszek egy lábas vizet forrni, kevés sóval és olajjal. A sárgarépát, hagymát és fokhagymát megpucoljuk és felaprítjuk. ( Ha van otthon finom házi füstölt szalonnánk, abból is lehet aprítani egy-két vékony szeletet.) Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk és megpirítjuk rajta a zöldségeket. Ezalatt vékony szeletekre vágjuk a megpucolt gombát és azt is rádobjuk. Végül a kukorica és a borsó következik. 

Mostmár biztosan felforrt a tészta főzővíze, így a tésztánkat a zacskón található leírás szerint al dentére főzzük.

Ha már a gomba is üvegesre párolódott jó alaposan megfűszerezzük a zöldségeket, én sót, borsot, origanot és bazsalikomot használtam, nagyon finom fűszeres illata lett. Felöntjük a borral, majd ha nagyjából elpároltuk az alkoholt a paradicsommal is. Összeforraljuk és készen van.

A tésztánkat leszűrjük és a zöldséges szósszal kínáljuk. Kis reszelt sajt (valami karakteresebb ízűt ajánlok) még kifejezetten jót tesz neki, ha akad a hűtőben. Jó étvágyat!


2 megjegyzés:

  1. Tényleg nagyon finomak tudnak lenni ezek a tésztás ételek és gyorsak:) Az én családom férfi tagjai garantáltan jónéven vesznek némi húst, szalonnát,de anélkül is finom:)

    VálaszTörlés