2013. július 31., szerda

Paradicsomos - babos penne


Nekem erről az ételről egyszerűen bud spencer jut eszembe, de nagyon finom. Valahogy így készülhet a hagymás bab is, csak ehhez teszünk egy jó kis al dente pennét is. Furcsán hangzik, de tényleg jó. Olaszországban kóstoltam hasonlót és egész jól sikerült reprodukálni, csak még több paradicsom kellett volna bele, de nem volt.


Hozzávalók négy személyre:

500 g penne tészta
1 fehérbabkonzerv (250 g nettó tömeg)
4-5 nagy érett paradicsom, vagy egy fél kilós hámozott paradicsom-konzerv, ez utóbbival még finomabb szerintem
3 gerezd fokhagyma
1 nagy fej hagyma
kevés nádcukor, só, bors, bazsalikom ízlés szerint
100 g füstölt sonka, vagy bacon szalonna

A tészta főzővizét kevés sóval és olajjal feltesszük forrni.

A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk és apróra vágjuk.  A szalonnát, vagy füstölt sonkát szintén apró darabokra vágjuk. Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk.

A paradicsomot leforrázzuk, mert úgy egyszerűbb meghámozni, majd azt is felaprítjuk.

A hagymát, a szalonnát és a fokhagymát megdínszteljük, majd hozzáadjuk a lecsöpögtetett babot is és kicsit némi nádcukorral megszórva rápirítunk. Ezután felöntjük a paradicsommal és a vörösborral, fűszerezzük és szép sűrűre főzzük.

A leszűrt, forró tésztával kínáljuk.

Megjegyzem, ez a paradicsomos babos szózs, akár simán pirítóssal is nagyon finom, csak nekem volt egy bontott zacskó penném még a nyaralásból, amit el "kellett" használnom.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet, guszta! Csábítóan hatott most rám lehet hogy közeljövőben elkészítem talán nem babkonzervből csak simán fehér babbal.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :) Nekem volt egy babkonzervem, de valóban jobb lehet simán babbal csak azt előtte beáztatnám és főzném kicsit.

      Törlés