2013. január 4., péntek

Tejszínes - garnélás spagetti


Kicsit flancosnak hangzik ez az étel a garnéla miatt, ennek ellenére nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető fogásról van szó. Ráadásul szerintem csodafinom.

 Hozzávalók 4 személyre:

1 doboz pucolt mirelit garnélarák (kb 25-30 darab volt benen)
450 g spagetti tészta
4 dl tejszín
fél dl fehérbor
4 gerezd fokhagyma
1 fél citrom leve
ízlés szerint (jó sok) aprított petrezselyem zöldje és bazsalikom
só, bors
vaj, olívaolaj


A fagyasztott rákocskákat hagyjuk felengedni. Fél órára bepácoljuk citromlével, sóval, borssal és egy kevés olívaolajjal.

Egy nagy lábasban vizet forralunk a spagetti tésztának. Tegyünk bele egy kevés sót és olajat.

Amíg forr a víz, egy nagy serpenyőben vajat olvasztunk, megfuttatjuk benne az apróra vágott hagymát, fokhagymát, s hozzákeverjük a garnélarákokat. Néhány percig pirítjuk.

Felöntjük a fehérborral, hagyjuk forrni, majd elkeverjük a tejszínnel, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és bazsalikomot és kb. 5 percig lassú tűzön összefőzzöóük. Az al dente-ra főtt tésztát leszűrjük, összekeverjük a szósszal és forrón tálaljuk.



6 megjegyzés:

  1. Imádom a garnélát:) Tényleg egyszerű, mégis különleges étel. Van is garnéla a fagyasztóban:)

    VálaszTörlés
  2. Én is imádom a garnélát :) Kár hogy a mi fagyasztónkból már kiürült...

    VálaszTörlés
  3. Mi is szeretjük, jöhetne ... :)

    VálaszTörlés
  4. A garnéla nekem tényleg flancosnak tűnik, nem is tudom, miért idegenkedem tőle...? A férjem szerint nagyon jó!! Na Ő nagyon be tudott volna lakmározni a spagettidből, hiszen imádja a rákot, a tejszínt és a spagettit is. :-)) Persze a gyors elkészítése nálam is nagyon nyerő. ;-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja! Garnéla rákkal teli fagyasztót, és minden jót kívánok Neked és családodnak 2013-ra! :D

      Törlés
    2. Köszi szépen! :) Valaha réges-régen egy messzi-messzi galaxisban még én is idegenkedtem a rákoktól, de azután egy nyaralás alkalmával megkóstoltam pár fajtát és azóta odavagyok értük :)

      Törlés