2012. december 31., hétfő

Sajtos rúd



Ez egy egyszerű omlós - ropogós sajtos recept, keresztanyámtól származik. Magam ugyan nem vagyok annyira oda érte, de a család minden karácsonykor és szilveszterkor kikönyörgi, így ünnepekkor elmaradhatatlan nálunk.

Aki még nem tudja mit süssön estére ennek nyugodtan nekiállhat, ha egy kis sós ropogtatnivalót szeretne. Boldog új évet kívánok mindenkinek!

Hozzávalók kb. 3 tepsihez:

700 g liszt
1 evőkanál zsír
1 kocka margarin (250 g)
1 pohár 20% - os tejföl
1/2 zacskó sütőpor
3-4 kávéskanál só
1 tojás
400 gramm reszelt sajt (fele a tésztába, fele a tetejére)
+ 1 tojás a kenéshez


A lisztet és a sütőport a zsiradékkal elmorzsoljuk, eloszlatjuk benne a sót és a reszelt sajt felét, beleöntjük a tejfölt, ráütjük a tojást és az egész tésztát összegyúrjuk.

Kb. fél centisre nyújtjuk a tésztát, derelyevágóval csíkokra vágjuk, lekenjük tojással, majd megszórjuk a reszelt sajt második felével.

A sütőt előmelegítjük kétszáz fokra. A tepsiket sütőpapírral kibéleljük, rárakosgatjuk a sajtos rudakat és szép pirosra sütjük.

6 megjegyzés:

  1. Mi nagyon szeretjük a sajtos rudat, ez is nagyon jól néz ki:) Boldog új évet kívánok Neked és a Családodnak is:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Nektek is B.Ú.É.K!

      Törlés
  2. BUÉK! Jól jönne egy ilyen rágcsa ma estére...:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Én bezzeg már egy falatot sem tudok enni :D Neked is boldog új évet!

      Törlés
  3. Nagyon guszta! Szeretjük mi is ezeket a sós sütiket! Most az ünnepek alatt is kapósak voltak.Boldog békés új évet kívánok Nektek! Szólni szeretnék hogy a SAD határidejét megváltoztattam, mert ketten is jeleztétek hogy közeli az időpont!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj de jó! Köszönöm, így már aztán tényleg igyekszem jönni :)

      Törlés