2013. május 25., szombat

Dulce de leche - Karamellkrém


Csak a neve bonyolult  az elkészítése a világ legegyszerűbb dolga. Legalábbis, ha sikerül szereznünk konzerv sűrített tejet. Süteményekbe, fagylalthoz, kávéba, vagy csak úgy magában palacsintába rejtve is finom. Meg persze kalóriabomba, de hát semmi sem lehet tökéletes.


Így készül a dulce de leche:

A sűrített tejkonzervről (igen, tényleg ez az egyetlen hozzávaló) leszedjük a matricákat, megmossuk a konzervdobozt, majd beleállítjuk egy magas fazékba. Annyi vizet engedünk bele, hogy ellepje a konzervet és közepes lángon főzzük egy órát, majd lejjebb vesszük és alacsony lángon főzzük még két órát. Óvatosan kivesszük a vízből, megvárjuk amíg kihűl, majd felnyitjuk a konzervet és már fel lehet használni. Felbontás után hűtőben tároljuk. Későbbi felhasználás esetén, ha nem sütemény alapanyagnak használjuk célszerű a felhasználni kívánt mennyiséget kicsit megmikrózni, hogy ismét, folyékonyabb állaga legyen a karamellünknek.

A terveim vele, amiket már kipróbáltam, de annak idején még nem írtam blogot, így nem szerepelnek: alfajores de maizena és házi twix szelet. Remélem hamarosan lesz időm rájuk.

6 megjegyzés:

  1. Húha, nagyon kíváncsian várom a recepteket. Biztos igazán finomak lesznek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azok, az biztos :) Remélem hamarosan el tudom őket készíteni megint.

      Törlés
  2. Imádom a karamellkrémet, nem tudtam, hogy készül... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is :) Persze készülhet máshogy is, ez csak a legegyszerűbb változat.

      Törlés
  3. A twix-et nagyon várom ezzel a krémmel!! :)

    VálaszTörlés