2013. január 11., péntek

Csibeburger


A Relaxtour-on találtam ezt a fincsi csibeburger-husi receptet, amihez még  a szabad tűz sem hiányzik, így télre ideális. Friss zsemlébe téve, paradicsommal, hagymával, olvasztott sajttal és házi pizzaszósszal megkoronázva egyszerűen tökéletes vacsora volt.

Hozzávalók:
600 g csirkemellfilé,
1 hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 tojás,
1 ek olívaolaj, 
50 ml tejszín, 
1 kisebb csokor friss bazsalikomlevél, 
1 kk piros, enyhén csípős paprika, frissen darált só, bors, ízlés szerint, 
20 g vaj


Elkészítés:

A hagymát apró kockára vágjuk, az olívaolajon megfuttatjuk, és a tűzről levéve belekeverjük a piros paprikát. A csirkemell felét 1x1 cm kis kockákra vágjuk, a másik felét késes aprítógépben a tojással, a tejszínnel, a bazsalikomlevéllel, a megpárolt hagymával együtt összeturmixoljuk. Ehhez a masszához keverjük a felkockázott csirkemellet, sózzuk, borsozzuk (szerintem még egy kis szárított oreganót is elvisel) és 10 cm átmérőjű korongokat formázunk belőle.

A sütőt előmelegítetjük 160°C-fokra, és egy sütőpapírral kibélelt tepsin a korongokat 10-12 percet sütjük, majd tálalás előtt a sütőből kivéve egy serpenyőben a felolvasztott vajon aranybarnára pirítjuk mindkét oldalukat.


Köszönöm Wanna a szuper receptet. Biztosan lesz ismétlés!

8 megjegyzés:

  1. Ennek a burgernek a gyerekek nagyon örülnének, még vacsira is jó lett volna!:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem nem csak a gyerekek :) Örülök, hogy tetszik.

      Törlés
  2. Nálunk is gyakran van csibeburger, én jobban szeretem, mint a marhahúst. Nagyon jól néz ki, a zsemlét is te sütötted? Szép hétvégét kívánok:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! A zsemle most bolti, annyi időm már nem maradt, de majd legközelebb :D Kellemes hétvégét neked is!

      Törlés
  3. Hmm, nagyon jól néz ki, azt hiszem idje lenne nekem is készíteni valami hasonlót.

    VálaszTörlés
  4. Igazán örülök, hogy nektek is ízlik, mi nagyon szeretjük....

    VálaszTörlés