2012. június 29., péntek

Egyszerű brownie recept


Már nagyon régóta készülök megsütni ezt a süteményt, ami a testvérem nagy kedvence. Egyszerű, gyors süteményről van szó, minden csokirajongónak szívből ajánlom. A recept az ellenállhatatlan édességek című könyvből származik. Nagyon finom lett, talán legközelebb pár perccel rövidebb ideig sütöm, hogy ragacsosabb legyen a közepe, de így sem lehet rá panasz.


Hozzávalók egy tepsi (25*35 cm-es) brownie-hoz:

150 g (2/3 csésze) vaj
30 g (1/3 csésze) sötét kakaópor
3 tojás
3 dl (1 és 1/4 csésze) cukor - nálam nád és nyírfa vegyesen
2,5 dl (1 csésze) liszt
1/2 teáskanál sütőpor
100 g (3/4 csésze) durvára darált dió

+ opcionális - a tetejére csokimáz (100 g feketecsoki, két evőkanál tej és egy evőkanál olaj keverékéből)


A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a kakaóport és simára keverjük. Félretesszük, hagyjuk kihűlni.

A tojásokat a cukorral habverővel világossárgára és félkeményre verjük, majd a száraz hozzávalókkal együtt a csokoládés keverékbe tesszük. Alaposan összedolgozzuk.

A sütőt előmelegítjük 150 fokra. Egy tepsit kivajazunk és kilisztezünk, vagy sütőpapírral kibélelünk. Ebbe terítjük szét a tésztát, majd kb 25 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd éles késsel felszeleteljük.


Készíthetünk csokimázat is a tetejére, de nem muszáj. Tejszínhabbal, vaníliafagyival darált dióval és vagy gyümölcsökkel díszítsük.



10 megjegyzés:

  1. Nagyon finom süteményt csináltál guszta! De szívesen elfogadnék most egy szeletkét és a málna hmm!

    VálaszTörlés
  2. Málna-csoki-brownie....engem meggyőztél:)

    VálaszTörlés
  3. Úgy érzem kénytelen leszek már én is átesni a tűzkeresztségen és sütni egy ilyen süteményt, olyan gyönyörűen csokis a képen! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hajrá! :) Szerintem nektek is ízleni fog. Olyan emberrel még nem találkoztam, akinek nem tetszett a brownie. A gyönyörűen csokis, pedig tökéletes leírás :)

      Törlés
  4. Érdekes, hogy sokáig nem kedveltem ezt a sütit, aztán pár hónapja elkészítettem, azóta egyik kedvencem lett > nemcsak az egyszerűsége miatt (mert nagyon egyszerű elkészíteni), hanem a finomsága miatt is! :) Az egész család megszerette! Nagyon!
    Jól néz ki nálad is!! :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Én sem voltam oda érte régebben, de a házi változat tényleg csúcs. Annak idején emlékszem a te fotóid is megcsodáltam, de nekem a brownie dióval az igazi.

      Törlés
  5. Én is brownie rajongó vagyok:) Remek a tied és csodásak a fotóid is!

    VálaszTörlés