2012. január 28., szombat

Ricottás – spenótos tészta




Nagyon szép kis tésztát hoztak nekem a minap a boltból. Konkrétan aranyos narancssárga mini farfallékról van szó. A szép intenzív színét a répa és a sütőtök adja. A barilla gyártja, elvileg egészséges és garantáltan nagyon finom. Egyszerű spenótos ricottás szószt készítettem hozzá.


Apróra vágott hagymát és fokhagymát olívaolajon megpirítottam (kis bacon vagy pancetta is jó bele) rádobtam a spenótot,sóztam, borsoztam, friss bazsalikommal megbolondítottam. Miközben rotyogott a szósz feltettem főni a vizet, hat nyolc perc alatt készen voltak a szép sárga masnik. Amikor leszűrtem elkevertem a spenótban két fakanál ricottát, majd beleforgattam a tésztát. Negyed óra alatt kész volt az express ebéd. Szerintem guszta és finom. Amolyan olaszosan egyszerű.


Ja, és szeretem a nagy lyukú sajtreszelőt. Olyan rusztikus hatást keltenek a durván reszelt dolgok J

7 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, szeretem a spenótos tésztát, ricottával pedig nagyszerű!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :)A ricotta meg a spenót az örök tökéletes páros :)

      Törlés
  2. Én is főztem már hasonlót, csak akkor a tésztát is magam gyúrtam. Nagyon guszta!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú, nagyon ügyes vagy. Nekem a házi tészta még csak tervbe van véve. Olyan időigényesnek hangzik... meg aztán az ügyességem is erősen korlátozott. Gnocchit viszont már csináltam házilag. Finom volt, csak éppen nagyon sokáig tartott egyesével formázgatni...

      Törlés
    2. Tényleg olyan szép színe van. Nagyon tetszik az egész étel... Ki kellene próbálnom?? :)

      Törlés
    3. Örülök hogy tetszik. Szerintem finom, bátran ki lehet próbálni, de igazából a tésztán nem nagyon érezni a sütőtök vagy a sárgarépa ízét inkább a színe a különleges benne.

      Törlés
  3. Ez nagyon klassz lehet, nem találkoztam még ezzel a tésztával sehol.

    VálaszTörlés