2012. november 24., szombat

Gyömbéres zabpelyhes keksz



Trollanyunál láttam meg ezek az egyszerűen elkészíthető svéd kekszeket és rögtön tudtam hogy nekem is ki kell próbálnom. Ízlett mindannyiunknak. Nagyon gyorsan elkészülő édesség és még egészséges is. Mindenkinek ajánlom.

Hozzávalók:

75 g vaj
1 dl cukor (nálam nyírfa cukor)
1 dl zabpehely
1 dl liszt (fele teljes kiőrlésű)
2 ek. tej/tejszín
2 ek. méz
1/2 tk. őrölt gyömbér
1/4 tk. sütőpor
reszelt citromhéj


A vajat megolvasztjuk és hozzákeverünk minden hozzávalót. A tepsit kibéleljük sütőpapírral és fél evőkanálnyi adagokat teszünk távolra egymástól. Szétterülnek, mert a massza elég folyékony. 200 fokos sütőben kb. 6 perc alatt szép aranysárgára sülnek a kekszek.

Engem kicsit egy finom mézeskalácsra emlékeztet. Trollanyunak ropogósak lettek a kekszek, nekem viszont nagyon puhák, nem tudom mi lehetett az oka, talán az, hogy durvára őröltem a zabpelyhet, mielőtt összekevertem a tésztát.

5 megjegyzés:

  1. Én is sütöttem már 1x zabpelyhes kexet, tetszik ez is, teljes kiőrlésű liszttel érdekes lehet és egészséges.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is pont azért sütöttem mert sokkal egészségesebb, mint a többi édességem. Ráadásul szeretem a zabpelyhet :)

      Törlés
  2. Jól néznek ki a kekszeid! Mi is szeretjük az ilyeneket.

    VálaszTörlés