2012. november 19., hétfő

Bacon szalonnába göngyölt csirkemell


Párom egyik kedvenc egyszerűen összedobható ebédje. Sült krumplival tipikus férfiétel, szerintem még a legválogatósabbja is megeszi, de egy jó vegyes salátával majdnem belefér a könnyű ebéd kategóriába is.


Hozzávalók 2 személyre:

kb. 400 g csirkemell
100 g bacon szalonna
csirke, vagy grillfűszer ízlés szerint
vaj az edény kikenéséhez

A csirkemellet megmossuk és csíkokra vágjuk. Befűszerezzük. Egyenként betekerjük bacon szalonna szeletekbe. Egy hőálló edényt kivajazunk és belesorakoztatjuk a bebugyolált csirkecsíkokat. A tálat lefedjük alufóliával és kb negyed órát pároljuk a 180 fokos sütőben.  Ezután eltávolítjuk a fóliát és szép pirosra sütjük. Ez kb. még negyed órát vesz igénybe. Finom szaftos falatokat kapunk végeredményül.

A köret ezúttal héjában főtt, majd kettévágott és a sütőben a csirke mellett pirosra sütött krumpli volt.

2 megjegyzés:

  1. Ó, nagyon imádom!!! Olyan gusztán sorakoznak ott az üvegtáladban... :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, Gabi! Egyszerű kis étel de mi is nagyon szeretjük :)

      Törlés