500 g mascarpone
300 g babapiskóta (mi extra krémesen szeretjük, de ha valaki a piskótásabb változatot kívánja elkészíteni, akkor inkább 400 g-al számoljon)
5 tojás (lehetőleg szalmonella ellen kezelt, mert nyersen kerül bele)
4 lapos evőkanál cukor
3 dl feketekávé (opcionálisan kis vaníliás cukorral ízesítve)
1 dl tej
fél dl marsala vagy amaretto
(jó minőségű) keserű kakaópor
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat habosra keverjük a cukorral, majd alaposan elkeverjük a mascarponéval. Kifőzzük a kávét, hogy legyen ideje kihűlni. Belekeverünk egy kevés vaníliás cukrot és beleöntjük a választott alkoholt. Mi amarettoval szeretjük a legjobban.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük (akkor jó, ha megdöntjük az edényt és a hab megáll benne). Óvatosan elvegyítjük a mascarponés krémmel hogy ne törjön össze a hab. A kávéba öntünk egy dl tejet. Fogunk egy nagy tálat, vagy sok szép kis poharat a rétegezéshez.
A babapiskótákat belemártjuk a kávéba és kirakjuk velük a tál alját. Ezt egy réteg finom, könnyű mascarponés krém követi. Majd ízlés szerinti mennyiségű kakaóport szitálunk rá. Ismét egy réteg mártogatott babapiskóta és krém, végül kakaó következik.
ó de imádom, jó is hogy eszembe juttattad, nagyon régen készült nálam. Én is tojással szoktam!:)
VálaszTörlésJó is az :)
TörlésGondoltad volna, hogy még soha nem készítettem tiramisut? Pedig így van. :) ...és azt hitted volna, hogy még soha nem is ettem? Pedig igaz. :)) Lehet, hogy a világon én vagyok már az egyetlen ember, aki még soha nem evett. :-) Épp ezért idén ősszel (vagy télen) tervezem egy lustább hétvégére az elkészítését, amikor nem lesz kedvem nagy sütést lebonyolítani. :-)
VálaszTörlésPersze nálad is szívesen megkóstoltam volna, de hát Te persze nem hívtál meg kóstolóra... ;-)
Látod, kedves Gabriella, ezt sosem gondoltam volna. Minél előbb kóstold meg, mert nagyon finom :) Az a fránya távolság nem kedvezett a kóstolóra hívásnak, de talán majd egyszer.
Törlés