2012. október 18., csütörtök
Bolognai spagetti - Spaghetti Bolognese
Hozzávalók 4 személyre:
450 g spaghetti tészta
400 g darált marhahús (vagy marha és sertés vegyesen)
1 hámozott paradicsomkonzerv (250 g), vagy kb. 150 g sűrített paradicsom
100 g húsos szalonna (pancetta vagy bacon)
1 sárgarépa
1 zellerszár
1 fej hagyma
kevés vörösbor
kevés olívaolaj és vaj a sütéshez
só, bors, bazsalikom, oregano
A zöldségeket és a szalonnát apróra vágjuk. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olaj és vaj keverékét. Üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a többi zöldséget és a szalonnát. Pár perc után a húst is a serpenyőbe tesszük és megpirítjuk. Felöntjük a hámozott paradicsommal, ha túl sűrűnek találjük kevés vörösborral hígíthatjuk, fűszerezzük és lassú tűzön összefőzzük a szószt.
Al dentére főzött spagetti tésztával és esetleg reszelt parmezánnal tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon szeretem, főleg a férjem és kisfiam kedvence. Ezen a héten kedden nálunk is ez volt a vacsi. :)
VálaszTörlésJó is :) Nekem most sok időm nincs főzőcskézni. Sajnos ez a fotó is még régebben készült, de most is meg tudnám enni.
Törlés