Hozzávalók négy személyre.
400 g tészta (nálam barilla piccolini sárgarépás sütőtökös mini farfalle)
400 g csiperke gomba
4 nagy gerezd fokhagyma
1 nagy fej vöröshagyma
100 g bacon
4 evőkanál mascarpone
1 dl fehérbor
kevés olívaolaj
só, fehér bors, bazsalikom, pepperoncino és petrezselyem ízlés szerinti mennyiségben
A gombát megpucoljuk és felszeleteljük, a hagymát és a fokhagymát megpucoljuk és apróra vágjuk. A bacont kis kockákra vágjuk. Kevés olajat hevítünk közepes lángon egy nagy serpenyőben. Üvegesre pároljuk a hagymát és a bacont, hozzáadjuk a gombát. Az egészet megpirítjuk. Felöntjük a fehérborral és fűszerezzük.
A tésztának felteszünk egy nagy lábas vizet főzni. Megsózzuk. A dobozon vagy zacskón jelzett ideig al dentére főzzük.
A serpenyőbe, ha a bor nagyjából elpárolgott elkeverjük a mascarponét és lekapcsoljuk alatt a tűzhelyet. a tésztát leszűrjük, összeforgatjuk a szósszal és jó azon forrón tálaljuk. Kis reszelt sajt nem ronthat rajta ha éppen van otthon.
Igazán különleges!
VálaszTörlésKöszi, ezt bóknak veszem :)
TörlésNagyon klassz az egész,szeretem a mascarponét, édes és sós ételekben is:) Nem is láttam még ilyen tésztát,klassz, szerintem házilag is el lehetne készíteni,bár nem pont ebben a formázásban, mert megőszülnék, bár láttam már blogokon:)
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik! Én is szeretem a mascarponét :) Sosem próbálnék házi farfalle tésztát készíteni, de biztosan lehetne sütőtököt és répát püré formában bármilyen tésztareceptbe csempészni.
TörlésDe szép ez a tészta:) És én már milyen rég nem ettem:)
VálaszTörlésKöszi! :)
Törlésguszti:D
VálaszTörléshttp://beautyandfashion-makeup.blogspot.com/
Köszönöm! :)
TörlésCsodás! :P
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik, Gabi!
Törlés