2015. február 11., szerda

Joghurtos fánk



Ez egy nagyon egyszerű, mondhatni elronthatatlan fánkrecept anyukám kolléganőjétől. Sütőporral készül, nem kelt, így viszonylag gyorsan elkészül. Visszafogottan gyümölcsös íze van, nekünk tetszett, bár még mindig a klasszikus szalagos a favorit, de ez sokkal kevésbé macerás. 


Hozzávalók:
250 g liszt
2 pohár gyümölcsjoghurt
2 csomag vaníliás cukor (ha valaki édesszájú tehet bele még egy-két kanál cukrot, de szerintem fölösleges)
egy kávéskanál sütőpor, vagy szódabikarbóna
olaj a sütéshez


A hozzávalókat egyszerűen összekeverjük.

Bő, forró olajban kisütjük. Lecsepegtetjük a pirosra sült fánkocskákat és frissen felfaljuk. Esetleg kevés porcukorral, vagy lekvárral kínáljuk. Ha véletlenül maradna (bár ez kis adag, úgyhogy nem valószínű) akkor másnap is élvezhető.

2 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Hasonlót szoktam összedobni aludttejjel vagy tejfel maradékból, a szódától puffancsabb lesz.

    VálaszTörlés