Ez egy nagyon egyszerű, mondhatni elronthatatlan fánkrecept anyukám kolléganőjétől. Sütőporral készül, nem kelt, így viszonylag gyorsan elkészül. Visszafogottan gyümölcsös íze van, nekünk tetszett, bár még mindig a klasszikus szalagos a favorit, de ez sokkal kevésbé macerás.
Hozzávalók:
250 g liszt
2 pohár gyümölcsjoghurt
2 csomag vaníliás cukor (ha valaki édesszájú tehet bele még egy-két kanál cukrot, de szerintem fölösleges)
egy kávéskanál sütőpor, vagy szódabikarbóna
olaj a sütéshez
A hozzávalókat egyszerűen összekeverjük.
Bő, forró olajban kisütjük. Lecsepegtetjük a pirosra sült fánkocskákat és frissen felfaljuk. Esetleg kevés porcukorral, vagy lekvárral kínáljuk. Ha véletlenül maradna (bár ez kis adag, úgyhogy nem valószínű) akkor másnap is élvezhető.
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésHasonlót szoktam összedobni aludttejjel vagy tejfel maradékból, a szódától puffancsabb lesz.
VálaszTörlés