2013. szeptember 28., szombat

Füstölt sajtos csirkemell


Nagyon szeretem a csirkét, és szeretem variálni is. Ez az egyik kedvenc változatom, ha sült csirkéről van szó. Egyszerű, gyors és mutatós.

Ha sikerül szép csirkemellet találnunk szeleteljük fel. A szeleteket fűszerezzük be csirkefűszerrel (ennek hiányában sózzuk, borsozzuk, szórjunk rá egy kevés pirospaprikát és fokhagymaport, valamint ha szeretjük, akkor egy kis kakukkfüvet.) Reszeljünk le fél  kg csirkemellhez kb. 10 dkg füstölt sajtot, jó alaposan szórjuk meg a füstölt sajttal, majd a szeleteket tekerjük fel és vágjuk centis karikákra, így kapjuk meg a képen látható kis tekercseket. Forró serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalát süssük pirosra. Rizzsel, salátával, vagy mindkettővel tálaljuk.


6 megjegyzés:

  1. Ez tényleg finom és egyszerű:) Nekünk is a csirke a kedvencünk, főképp a mell, én is igyekszem variálni:) További szép hétvégét kívánok:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néz ki, ilyenkor kicsit még elcsábulok a sajt iránt :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem is tudtam, hogy a sajt is tiltólistás. Kicsit bonyolult nekem ez a paleo dolog.

      Törlés
  3. Nagyon ötletes, először azt hittem garnéla :)
    Tetszik!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez jó, sajnos azt bizony régen ettem, pedig jó fokhagymásan nagyon oda vagyok érte.

      Törlés