2013. április 20., szombat

Lecsó cukkinivel


Ez egy nagyon egyszerű kis recept, gondolom senkinek sem számít különlegességnek, viszont én életemben először készítettem, most is anyukámmal együtt, mert nem vagyok egy nagy paprikás. De meg kell mondjam, rájöttem, hogy nem is rossz :) Gyors és diétás kis szombati ebédnek éppen megfelel.



Hozzávalók négy személyre:

4-5 fonnyadtabb paprika
negyed kiló paradicsom
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 közepes cukkini
1 teáskanál édes pirospaprika
zöldfűszerek: petrezselyem, oregano, babérlevél
só, bors ízlés szerint
opcionális: tojás, egy erős paprika, kevés füstölt sonka


A paradicsomot forró vízbe mártjuk, hogy a héja könnyedén leváljon  majd meghámozzuk a cukkinivel együtt. A hagymát és a fokhagymát apróra, a többi zöldséget pedig kisebb kockákra, vagy csíkokra vágjuk. Egy lábasban kevés olajon a hagymát megdinszteljük  ha szeretnénk bele némi füstös ízt, akkor egy kevés apróra vágott sonkát, vagy szalonnát is adunk hozzá.

Megszórjuk a pirospaprikával, megvárjuk amíg levet ereszt és hozzáadjuk a többi zöldséget. Fűszerezzük ízlés szerint és többször megkeverve fedő alatt puhára pároljuk. Amikor már majdnem kész, hozzáadhatunk egy tojást is, amivel készre főzzük.

5 megjegyzés:

  1. Imádom a lecsót, főleg cukkinival:) A párom sem nagy paprikás, mielőtt megismert, nem is evett ilyen ételeket, a lecsót már megeszi, de csak ha van benne finom magyar kolbász:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hmmm... most, hogy mondod lehet, hogy kolbászosan még finomabb lett volna. Igaz, kevésbé diétás :D

      Törlés
  2. Még sosem próbáltam cukkinivel, de az idén nem maradhat ki! :)

    VálaszTörlés
  3. Hajaj, jön ám a lecsós időszak... Imádom!! :P

    VálaszTörlés