2013. április 17., szerda

Egy gyors ebéd, vagy vacsora rohanós hétköznapokra: Paradicsomos - hagymás rizs



A képlet egyszerű: vasárnapi maradék rizs + 10 perc és kész is a finom, illatos vacsi. Sajnos a csodás piros színét nem adja vissza a fotó, "hála" a késő esti fényeknek.

Hozzávalók személyenként:
1 adag maradék főtt rizs (kb 2 marék)
1 kis fej lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
3 evőkanál maradék házi pizzaszósz (helyette mehet hámozott paradicsomkonzerv, vagy házi paradicsompüré, vagy bármi hasonló)
zöldfűszerek (oregano, bazsalikom, petrezselyem)
egy-két evőkanál fehérbor (elhagyható)

Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk. A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk, megfuttatjuk az olajon, majd hozzáadjuk a főtt rizst és kicsit pirítjuk. Felöntjük a borral, majd a paradicsomszósszal, fűszerezzük és hagyjuk 5 percet rotyogni. Készen is van.

Tudom, nem nagy szám, de nekem nagyon jól esett. Ha marad fölösleges főtt rizsetek, szerintem próbáljátok ki. De a sima köret is feldobható így pár perc alatt. Grillezett csirke mellé szerintem például jól illik.


4 megjegyzés:

  1. Igen, igen, a csodás zöldfűszerekkel a legegyszerűbb ételek is "feldobhatók".

    VálaszTörlés
  2. Zöld fűszerek, lila hagyma, fokhagyma... na, ez csak finom lehet. :))

    VálaszTörlés