2013. március 27., szerda

Húsvéti ajánló


Gabriella kért meg rá, hogy készítsek egy kis húsvéti ajánlást a blogbejegyzéseimből. Mondjuk a főfogás nálunk ilyenkor mindig egy csodás hidegtál, főtt sonkával, füstölt - főtt házi kolbásszal, főtt tojással és friss zöldségekkel, no meg körözött túróval. Azért az aprósütemények és a sonkahasznosító ételek, meg persze a friss házi kalács vagy kenyér is helyet kapnak az asztalon.

Kezdjük a sonkahasznosítással: 



2. ötlet - Sonkás quiche 
Ez a quiche, vagy pite egyszerűen mennyei, mindenkinek ajánlom, annak is ízleni fog, akinek az ünnepek végére már bőven elege van a sonkából.



A húsvéti hidegtál mellé friss - ropogós kenyér vagy pihe-puha kalács dukál. Mivel a kalácsot idén fogom csak kipróbálni, ezért most egy elronthatatlan és minimális munkával elkészülő dagasztás nélküli kenyeret ajánlok.


Aprósüteménynek pedig a blogon szereplő kínálatból islert, vagy régiesen isli fánkot, vagy linzert ajánlok. Mindkét recept egy kedves barátnőmtől származik, egyszerűen elkészíthetőek és nagyon-nagyon finomak. Ráadásul sokáig elállnak.



Ahol pedig szívesen nézegetném a húsvéti kínálatot, az a Relaxtour blog. Ezennel Szeretettel továbbadom neked a Gabitól kapott stafétát kedves Wanna, remélem szívesen megosztod velünk te is a húsvéti ajánlódat.

3 megjegyzés:

  1. Mindenből kérnék egy kicsit:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nézz be hozzánk, a linzertésztát most gyúrtam be, holnap sütöm, jutna belőle neked is :)

      Törlés
  2. Ó, azért Te is jó kis listát állítottál össze... Finomak.

    VálaszTörlés