2012. július 4., szerda

Piros gyümölcsös - mákos kevert süti


Tipikus szuperkönnyű tésztás kevés munkás kevert sütemény. Mamám készítette, én felfaltam és az utsó kockát elmentettem fotózáshoz mert nagyon jó az ízhatás, érdemes kipróbálni.


A már közzétett jól bevált joghurtos kevert-tészta alapra rászórunk egyenletesen két marék mákot és kb. fél kiló aktuálisan érő, vagy befőttnek eltett piros gyümölcsöt. A képeken főleg a cseresznye látszik, de van rajta finom savanykás ribizli és pár szem málna is. Nagyon jól megy a kicsit vaníliás ízű édes tésztához a mák és a savanykás gyümölcs. A recept a fenti linken már megtalálható, csak a "feltét" az újdonság.


5 megjegyzés:

  1. Még jó, hogy az utolsó kocka előtt tudtál magadnak parancsolni egy fotó erejéig!! Így legalább nagyjából láthatjuk ezt a sütit... Biztos finom, szeretem a mákot, cseresznyét, ribizlit, de még a málnát is... A joghurtos kevert tészta meg egyébként is jól hangzik. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aranyos vagy, mint mindig :) Tényleg nehéz volt megállni, hogy ne tüntessem el, de gondoltam megörökítem az ötletet, mert nagyon jó. a joghurtos kevert bármilyen gyümölccsel örök favorit, de eddig mindig valami fahéj-gyümölcs páros készült, pedig ez a mák-piros gyümölcs is csoda páros.

      Törlés
  2. Hmm. most nagyon lecsúszna pár kocka!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezzel nem vagy egyedül :D Bár ha 5 fokkal kevesebb lenne még jobban esne :)

      Törlés