2012. május 15., kedd

Spenótos - túrós palacsinta


Ez egy remek példa a sós palacsintára. Kiváló magában, vagy akár tartalmas köretként is roston sült hal vagy husi mellé is el tudom képzelni.
Párommal süttettem palacsintát ebédre, de míg ő a kakaós és üres tésztákat tolta magába felváltva, addig én elkészítettem a sós tölteléket.

Hozzávalók a spenótos-túrós palacsintához:

palacsintatészta
kb 200 g (nálam fagyasztott) spenót
2 nagy gerezd fokhagyma
só, bors
negyed kiló túró (vagy ricotta)
1 dl tejszín (ez azért kell, hogy ne legyen száraz, ha nincs tejföl is jó, csak én nem vagyok oda a sült tejfölért)


Ebből a mennyiségből kb öt palacsintabatyu lesz. Köret céljából elég is egy darab egy főre, egyébként inkább kettővel számoljunk. Meglepően laktató.

Fogunk egy világosra sütött palacsintát, egy merőkanálnyi tölteléket hamozunk a közepére, majd összehajtogatjuk. A hajtott felével lefelé kivajazott hőálló tálba fektetjük. Forró sütőbe toljuk és rápirítjuk a sajtot. Igazából én olyan éhes voltam hogy nem bírtam kivárni amíg megpirul a sajt, így csak ráolvasztottam, de így is kiváló volt.



PS. Jövő hétfőig biztosan nem jelentkezem, akkor lesz a (remélhetőleg) utolsó államvizsgám, azután viszont annál lelkesebben posztolgatok majd ígérem

6 megjegyzés:

  1. Hát nagyon sok kitartást az államvizsgához, és alig várom ,hogy gyere. Ez a palacsinta csúcs!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Sikerült :) Végeztem, nemsokára érkezem egy bejegyzéssel

      Törlés
  2. Egy kalappal a vizsgához! Nagyon guszta ez a palacsinta. Szeretem én is, korábban ricottával és spenóttal készítettem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Ricottával is tökéletes lehet. Végre ráérek blogolgatni, hurrá :D

      Törlés
  3. Soha nem tudom eldönteni, hogy a spenóttal mennyire vagyok jó barátságban...? No, de ezt azért szívesen megkóstolnám! :P

    Jó tanulást, és egy kalappal az államvizsgádhoz! (nekem is lesz még egyszer benne részem, de nem most:) - nem irigyellek a tanulás miatt, de mindenképpen kitartást kívánok hozzá)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Régen én sem tudtam, most viszont már puszipajtások lettünk :) Végre nem kell tanulnom, most nagyon boldogan fogok sütögetni.

      Törlés