2012. február 1., szerda

Bruschetta, ahogy mi készítjük, avagy a család kedvenc reggelije


A Bruschetta az egyik legjobb dolog ami a pirítóssal történhet. Tradícionálisan előételként fogyasztják és ha kellően kis falatkákat csinálunk belőle annak is ideális, biztos, hogy mindenki megéhezik tőle. Nálunk azonban igazán reggeli gyanánt vált be, különösen apukám hatására. Számtalan elkészítési módja ismert, én most a nálunk leggyakrabban és leggyorsabban elkészülőt posztolom. Szinte nem is recept, annyira egyszerű.

Hozzávalók és elkészítés:

Először is kenyér, a legjobb, ha valamilyen olaszos jellegűvel rendelkezünk, de szinte bármivel jó. Az alsó képen úgynevezett katalán zsemle látható, ami engem kicsit a finom cibattára emlékeztet.

A kenyerünket felszeleteljük megpirítjuk. Eközben fogjuk a friss paradicsomot, hagymát (és vagy fokhagymát) és szépen felaprítjuk. A zöldségeket sózzuk borsozzuk és ízlés szerinti mennyiségben meglocsoljuk olíva és vagy szőlőmagolajjal. Ha van friss bazsalikomunk, apróra vágjuk és azt is hozzáadjuk. 


A szép színes kis salátánkat a kenyérszeletkékre halmozzuk és ha akarjuk betoljuk őket a forró sütőbe 5 percre de nem muszáj. Mi újabban csak így frissen ropogósan fogyasztjuk.

Most kivételesen vacsorára készült ilyenkor ideális mellé egy pohár könnyű fehérbor. Személyes kedvencem az Andrássy pincészet félédes furmintja.
Egészségünkre! J

2 megjegyzés:

  1. Mi is szoktunk reggelire hasonlót... ilyen lecsós jellegű és tojás... Majd egyszer talán felteszem Én is, ha azt reggelizünk. :)
    Nagyon guszta a képed!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Lassan csak megtanulok fotózni :) Bár a párom szerint minden képem homályos, csak az nem amit ő fotóz. Ilyenek ezek a férfiak :)
      Hmm... tojással még sosem jutott eszembe elegyíteni, de nem lehet rossz.

      Törlés