2017. június 2., péntek

Cseresznyés csokoládés jégkrém
Még mindig cseresznyeszezon van, ráadásul meleg, így eljött a házi jégkrém és fagylalt gyártás ideje. Két hatos jégkrémformát töltöttem meg ezzel a mennyiséggel, de elég picike formáim vannak.

Hozzávalók:

0,5 liter tej
1,5 (lapos) evőkanál étkezési keményítő
2 (lapos) evőkanál keserű kakaópor
2 evőkanál cukor
1 vaníliás cukor
egy müzlistálnyi (vagy ízlés szerinti menyniségű) cseresznye kimagozva

4 dl tejet a cukrokkal felforralunk, a maradék tejben pedig elkeverjük az étkezési keményítőt és a keserű kakaóport. Az így kapott sűrű masszát a tűzről félrehúzott tejben elkeverjük, majd kicsit besűrítjük (már nem szabad felforrnia). Ha elérte a kívánt (hígabb puding) állagot, levesszük a tűzhelyről és kevergetve hagyjuk hűlni.

Eközben kimagozunk egy müzlistálnyi cseresznyét, (én magozás közben félbetéptem a szemeket) és belekeverjük a csokis jégkrém alapunkba. Nyugodtam magozhatjuk a krémes tál fölött, egy kis cseresznyelé, direkt jót tesz neki. Ha kihűlt, jégkrémformákba adagoljuk a  masszát és a fagyasztóba tesszük. Kb. 3-4 óra múlva már jó. Fogyasztás előtt célszerű pár perccel korábban kivenni a jégkrémeket és kevés langyos vizet csorgatni kívülről a formákra, hogy könnyebbek kicsússzon a finomság és ne legyen olyan jeges.Egyszerű és kevés munkával összedobható nyári desszert. Ráadásul maga a csokifagyi is eszméletlen finom, én még biztos fogom készíteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése