Hozzávalók:
250 g szélesmetélt (tagliatelle)
50 g bacon
1 fej hagyma
3 nagy, érett paradicsom
2 dl tejszín
oregano, petrezselyem, snidling
só, olívaolaj
A tészta vizét feltesszük forrni és a leírás szerint roppanósra (al dente) főzzük a tésztát. Ezalatt el is készül a szószunk. Apróra vágjuk a hagymát és a bacont és kevés olívaolajon forró serpenyőben megpirítjuk. A paradicsomokat is apróra vágjuk és a pirított szalonnára szórjuk. Meghintjük ízlés szerinti zöld fűszerekkel, felöntjük a tejszínnel, egyet rottyantunk rajta és készen van.
A tésztát leszűrjük és frissen forrón a szósszal kínáljuk. Kis reszelt parmezán sem ront rajta, de az most nem volt.
Nagyon finom és praktikus a rohanó hétköznapokra:) A parmezán tényleg nagyot dob az ízén, a gyerekeim csak úgy falják:) Szép hétvégét kívánok:)
VálaszTörlésJó ízlése van a gyermekeidnek :) Tényleg klassz kis vacsi, ha gyorsan szeretne valamit az ember.
TörlésMár mentettem is. Az ilyen egyszerű és gyors tésztás ételeket azonnal el szoktam menteni, mert a férjem óriási rajongói az ilyesmiknek, imádja!! :) (csak úgy mellékesen megjegyzem - én is :))
VálaszTörlésÉn is rajongok értük :) Megcsinálni is és megenni is kész öröm, ráadásul mindkettő gyorsan megy :)
Törlés