Karamellkrém (dulche de leche) - fél konzervnyi mennyiség, az elkészítését lásd ezen a linken.
A vajas kekszalaphoz:
170 g vaj
50 g kukoricaliszt
160 g finomliszt
50 g barna nádcukor
1 csomag bourbon vaníliás cukor
1 csipet só
1 tojás sárgája
ha nem állna össze 1 teáskanál zsíros tejföl
A bevonathoz: 150 g csokoládé
A vajat és a cukrokat habosra keverjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojássárgáját és a sót eldolgozzuk a vajas masszában, majd apránként beledolgozzuk a lisztet. Sütőpapíron kinyújtjuk a tésztát twix kekszalap vastagságúra, majd 180 fokon 15 - 20 perc alatt készre sütjük. (sütőtől függ) Világosnak kell lennie. Megvárjuk, amíg kihűl, hogy ne legyen olyan törékeny, majd megkenjük a karamellkrémmel. Ha kihűlt teljesen hűtőbe tesszük. Néhány óra elteltével, vagy másnap csíkokra vágjuk és olvasztott csokival bevonjuk. Nem muszáj az egész szeleteket, mert az elég macerás, elegendő, ha a twixeink tetejét csokizzuk, ha nem ragaszkodunk a bolti változathoz. Lehet használni tejcsokit az eredeti hatás fokozása végett, de szerintem étcsokival is bőven elég édes.
Nagyon finom lehet guszta!
VálaszTörlésTényleg nagyon finom, örülök, hogy neked is tetszik. kár, hogy nem lettek túl szépek, de végülis az íz a lényeg.
TörlésJöhetett volna hozzám is egy darab... :)
VálaszTörlésNekem meg már jöhetne egy újabb adag :) Valahogy párolog. Nem is értem.
Törlés