4 tojás szétválasztva
2 - 3 evőkanál tejszín, vagy zsíros tej
sajt ízlés szerint
zöldfűszerek (nálam metélőhagyma és petrezselyem)
2 gerezd fokhagyma (apróra vágva, vagy fokhagymanyomón áttörve)
só, fehérbors
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket felverjük, a tojássárgákat pedig alaposan elkeverjük a zöld-fűszerekkel sóval, borssal és az áttört fokhagymával.
Egy palacsintasütőben vajat hevítünk kevés olívaolajjal elkeverve.
A fűszeres tojássárgáját óvatosan beleforgatjuk a habba és a massza felét a forró serpenyőbe öntjük. Két falapát segítségével óvatosan, hogy ne törjön össze megfordítjuk és a már megsült felére reszelt sajtot halmozunk. Mire a másik oldala is készen van az omlettnek a sajt gusztán ráolvad. Egy tányérra csúsztatjuk és félbehajtjuk.
Ismét egy kis vajat teszünk a serpenyőbe és a tojáshab második felét is ugyanúgy sütjük ki, mint az elsőt.
Frissen, melegen tálaljuk. Fogyaszthatjuk zöld salátával, pirítóssal, vagy csak úgy magában egy bögre teával reggelire, vagy egy pohár könnyű fehérborral vacsorára.
Megjegyzés: Nem szokták ajánlani, hogy az omlettet forgassuk, mert a tojáshab nagyon törékeny, de én a teljesen átsült tojást szeretem és nem volt kedvem bekapcsolni a sütőt, hogy az fejezze be a folyamatot. Ha valaki inkább nem próbálkozna a forgatással, azt is lehet csinálni, hogy miután az alja átsült, rátesszük a tölteléket a lepénykére, félbehajtjuk egy hőálló tányérra helyezzük és 150 fokos sütőbe még 5 percre betoljuk az omlettet esetleg egy kis extra sajttal a tetején.
Nagyon guszta és igen finom lehetett! Tegnap a gyerekeim itt voltak nekik készítettem reggelire hasonló omlettet.
VálaszTörlésKöszönöm szépen! Tényleg finom volt. :) Jó dolga volt a gyerekeidnek.
TörlésImádom:)
VálaszTörlésEz egy "nagyon szeretem reggeli" számomra. :-))
VálaszTörlésGyönyörűek a tulipánjaid - a kedvenc virágom!
Számomra is :) Köszönöm, nőnapra érkeztek és elég sokáig bírták szerencsére.
TörlésIsteni finom ,köszönöm a receptet:)
VálaszTörlésNagyon szívesen :) Egészségedre
Törlés