Hozzávalók:
150 g margarin
160 g kristálycukor
1 vaníliás cukor
3 tojás
150 g kókuszreszelék
150 g liszt
fél zacskó sütőpor
1,5 dl tej (ha szeretjük áztathatunk bele egy-két marék mazsolát is)
3-4 savanykás alma
fahéj ízlés szerint
vaj a forma kikenéséhez
Az almát lereszeljük és egy kevés kirstálycukorral és egy teáskanál fahéjjal "megdinszteljük", mintha almáspite tölteléknek készítenénk. Félretesszük hűlni.
A szobahőmérsékletű margarint habosra keverjük a margarinnal és a cukrokkal. Egyesével hozzákeverjük a tojásokat is.
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kókuszreszelékkel, majd ezt a keveréket a másikkal összedolgozzuk. Belekeverjük a masszába a már kihűlt almát és apránként felöntjük a tejjel. Elképzelhető, hogy nem kel mind bele.
Vajjal kikent kb. 25 x 30 cm-es tepsibe öntjük a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben kb fél óra alatt aranybarnára sütjük.
Én is imádom az ilyen sütiket, nagymamámnak is van egy specialítása:) Guszta nagyon:)
VálaszTörlésNagyon szeretem a kevert süteményeket, hiszen valóban nagyon finomak - és amit még roppant szeretek bennük, hogy egyszerűen és gyorsan elkészíthetők. Nekem is van néhány kevert süti receptem Anyukámtól.
VálaszTörlésKlassz süteményt készítettél... :P
Ugye? :P Éjlenek a kevert sütik! :)
TörlésÉn is csak azt tudom mondani, amit a többiek már elmondtak!
VálaszTörlésEgyszerű, gyors és finom!
Egyetértek, köszönöm, hogy benéztél hozzám :)
Törlés