Hozzávalók:
500 g csirkemell, vagy csirkecombfilé
250 g gomba
4-5 közepes krumpli
kakukkfű
A páchoz:
olívaolaj
só
1 evőkanál méz
1 evőkanál szójaszósz
4 gerezd fokhagyma
A húst vágjuk szeletekre és pácoljuk be éjszakára.
A krumplikat héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és tetszőleges alakúra szeleteljük. Egy tepsit kikenünk olívaolajjal, beleszórjuk a krumplit, sózzük, borsozzük, megszórjuk kakukkfűvel és átforgatjuk az egészet, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Akkora tepsit válasszunk, hogy melléférjen a husi is.
Amíg fő a krumpli a husikat belefektetjük egy hőálló tálba meglocsoljuk egy kis páclével, a gombákat megpucoljuk és felszeleteljük, megszórjuk vele a csirkét, majd az egészet lefedjük alufóliával és a sütőbe tesszük párolódni.
Amikor a krumplikat is mellé tesszük, levesszük a fóliát és mindkét tepsi tartalmát pirosra sütjük. Én grillfunkcióra állítottam a sütőt.
Ez aztán nagyon kedvemrevaló lenne! Nagyon guszta és finom lehet!
VálaszTörlésJól néz ki, Páromnak nagy kedvence lenne!
VálaszTörlésMár vacsoráztam, de ezt most megtudnám enni!!!!
VálaszTörlésKöszönöm a kedves megjegyzéseket, hölgyeim! :)
VálaszTörlésIgazi jolly-joker, szeretjük!
VálaszTörlésMi is :D
TörlésHűha, épp ebéd előtt állok... hát, ne tudd meg, mekkorát korgott a pocakom, amikor elolvastam ennek a bejegyzésednek a nevét/címét... :P
VálaszTörlésEz jó jel :) Remélem valami finomat ebédeltetek.
Törlés