2017. május 26., péntek

Egyszerű gyümölcstorta




Bármilyen idénygyümölccsel elkészíthető, könnyed és mutatós süti. A férjem sütötte a születésnapomra, és mivel töménytelen mennyiségben érik nálunk a cseresznye, azzal készült. Gyümölcstortaformánk nincs, sima egyszerű 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformában, vagy tortakeretben is elkészíthető.

Hozzávalók:

A piskótához:
4 tojás
4 evőkanál liszt
4 evőkanál cukor
egy csipet só

A krémhez:

Két csomag főzős vaníliapuding
7,5 dl tej
3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliáscukor
1 bio citrom reszelt héja (elhagyható, de jobb vele)

A tetejére: bármilyen magozott, vagy felszeletelt gyümölcs és egy csomag tortazselé.


Először a szokott módon elkészítjük a piskótát. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Azaz szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. Óvatosan beleforgatjuk egyesével a tojássárgákat és a cukrot, majd beleszitáljuk a lisztet. Amíg a piskóta sül, főzzük meg a pudingot. A pudingot langyosan terítjük szét a tésztán és a hűtőbe tesszük. (Mi a tortakeretben hagytuk a sütit és úgy állítottuk össze, a zselatin/tortazselé miatt mindenképpen szükség lesz valamilyen peremre.) Előkészítjük a gyümölcsöket és azokat is szépen elrendezzük a tortán. Végül a zacskón található leírás szerint elkészítjük a tortazselét (nekünk főzős volt, de lehet kapni csak kikeverőset is) és egyenletesen elosztjuk a süti tetején. Visszatesszük a hűtőbe dermedni és fél óra múlva már nyugodtan ehetjük is, addigra szép szeletek vághatók belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése