2015. december 18., péntek

Tojásfehérje omlett spenóttal, paradicsommal lilahagymával és bacon szalonnával



Szalonna nélkül a diétás és gyors ebéd és vacsora mintapéldánya lenne, de én egyszerre akartam kímélő és kényeztető finomságot magamnak, így megspékeltem a hűtőben árválkodó baconnel is. Nagyon egyszerű felhasználási módja a karácsonyi sütikből kimaradt tojásfehérjéknek.



Így készült egy személyre bőséges ebédnek:

4 tojásfehérje
egy evőkanál tejföl, vagy kevés tejszín
2 szelet bacon
1 fej lilahagyma
két koktélparadicsom
kevés mirelit spenót (talán 50 g)
egy gerezd fokhagyma


A hagymát és a bacont felszeletelem és kevés olajon megpirítom. Kiveszem a serpenyőből (ha van olyan, amit utána betehetünk a sütőbe, nyugodtan használjuk azt és akkor nem kell még egy tálat összekenni.)
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A szalonna zsírján megfonnyasztjuk a lecsepegtetett spenótot egy gerezd apróra vágott fokhagymával. A paradicsomot gerezdekre vágjuk és valamennyi "feltétet" egy hőálló kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tálba halmozunk. A tojásfehérjéket egy kevés tejföllel vagy tejszínnel és ízlés szerinti fűszerekkel (nálam bors és origano) habosra keverjük és a tálba öntjük.

Negyed óra-húsz perc alatt készre sütjük.

Bármilyen zöldséggel variálható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése