2012. szeptember 20., csütörtök

Langalló, vagy más néven kenyérlángos



Ez egy egyszerű kis recept, alap fehér kenyértésztát szoktam bedagasztani keleszteni, belesimogatni egy nagy tepsibe, megpakolni tejföllel, szalonnával hagymával, sajttal és jó magas hőfokon kisütni. A feltétek persze variálhatók, de én ezt a klasszikusat szeretem a legjobban. Az igazi jó kenyérlángos széle ropogós, a belseje puha a feltét pedig jó szaftos. Ez pont ilyen :)


Hozzávalók 4 személyre:

A kenyértésztához:

300 ml víz
1,5 evőkanál vaj vagy zsír
1 teáskanál só
1 evőkanál cukor
540 g liszt
1 zacskó szárított vagy fél kocka rendes élesztő

A feltéthez:

tejföl, szalonna, lilahagyma,sajt ízlés szerinti mennyiségben

A tészta hozzávalóit a fenti sorrendben a kenyérsütőgép üstjébe pakolom és dagasztó-kelesztő programon elkészíttetem vele a finom lágy kelt tésztát. Mikor a duplájára kelt belehúzogatjuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. A hagymát és szalonnát felszeleteljük, a tésztát 5 percig elősütjük, majd megkenjük a tejföllel, megborsozzuk és rászórjuk a feltéteket, végül sajtot reszelünk rá.

Visszatesszük a sütőbe és addig sütjük, míg szép piros nem lesz. Melegen kockákra vágjuk és tálaljuk.


13 megjegyzés:

  1. Már hányszor elterveztem, hogy megsütöm! :) Nagyon guszta lett!!! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, szerintem süsd csak meg, szinte mindenkinek ízleni szokott.

      Törlés
  2. Nagyon jól néz ki. Én még sosem sütöttem, de még csak nem is ettem ilyet, ki kellene már próbálnom!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szeretjük,ma ez lesz a vacsoránk:))

    VálaszTörlés
  4. Íme ,lám ,nekünk is van fakacsánk nem csak az olaszoknak ! Inkább ezt eszem és a mangalica zsír is van olyan jó mint az olívaolaj !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha nem bánod én mindkettőt szeretem a mangalicazsírt is meg az olívaolajat is :) Csak másra használom őket.

      Törlés
  5. Nagyon-nagyon szeretem, most meg is kívántam!

    VálaszTörlés
  6. Jaj, de nagyon szeretem! Csuda guszta nálad, csorog utána a nyálam. :P Én elég gyakran készítem, nagy kedvence a családomnak, most a napokban is tervezem a sütését egy kora esti vacsorára - épp ma vettem meg a hozzávalókat (bacon, tejföl stb. - lila hagyma és fokhagyma van itthon, mert az idén nyáron rengeteg lett a kertünkben).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó nektek. Egyszer majd én is szeretnék saját kertet. Szuper lehet.

      Törlés
  7. Most készül a minimalista verziója, a tésztába gyúrva fokhagyma-és olívabogyódarabok, tetején 4-fűszeres paradicsomszósz, lilahagyma darabok és icipici sajt mutiba 😁 - ez volt itthon-verzió!

    VálaszTörlés