2012. július 6., péntek

Töltött grillezett cukkini


Holnap a gasztronómia lüktető szívébe Olaszországba utazom. Egy ideig nem leszek gép közelben, azután igyekszem élménybeszámolóval jelentkezni. Addig is egy finom olaszos ízvilágú könnyű és gyors vacsit hoztam. Jól illik mellé egy pohár száraz fehérbor. Persze ebédnek sem megvetendő, ez esetben süssünk mellé egy kis újkrumplit. Előételnek pedig jó hideg gazpachot ajánlok.


Hozzávalók 2 személyre
1 jó érett cukkini
3 evőkanál sűrített paradicsom
1 tojás
1 kockasajt
1 kis fej hagyma
néhány szelet sonka vagy húsos szalonna felkockázva
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint oregano, bazsalikom, bors
reszelt sajt

A cukkinit hosszában kettévágjuk a magokkal teli belsejét kivájjuk, az így kapott két  csónakot fogjuk majd megtölteni.
A sonkát a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk. A sütőt előmelegítjük és egy tepsit kiolajozunk, vagy kibélelünk sütőpapírral.
A serpenyő tartalmához adjuk a sűrített paradicsomot, a kockasajtot és a fűszereket. Alaposan elkeverjük, majd leszedjük a tűzről. Átöntjük egy hideg edénybe, amiben összekeverjük a tojással, majd megtöltjük a masszával a cukkinit.

Sajtot reszelünk a tetejére, majd 180 fokos sütőben (nálam hőlégkeverés és grillfunkció) kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat!



14 megjegyzés:

  1. Nagyon jó utat, és várom a beszámolót!

    VálaszTörlés
  2. Hú de jól néz ki!!! Én padlizsánt készítettem! :D
    Érezd jól magad Olaszországban és töltődj fel élményekkel!!!!! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :) Biztosan jó lett a padlizsán is. Köszönöm a jókívánságot, biztosan úgy lesz. Olaszország csodás!

      Törlés
  3. Nyami, imádom:) Sosem szoktam lehámozni a kisebb cukkiniket, csak a nagy példányokat. Jó pihenést és feltöltődést neked:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Nem volt túl szép a héja sajnos, egyébként én sem feltétlenül hámozom a saját pici cukkinit.

      Törlés
  4. Na ezt én is kipróbálom a hétvégén:) Istenien néz ki:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett :) Remélem neked is ízleni fog!

      Törlés
  5. Szuper! Én is gyakran készítek cukkinit, nagyon szeretjük!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Szerintem a cukkini az egyik legsokoldalúbb zöldség. Nem csoda hogy szeretitek.

      Törlés
  6. A padlizsánod szuper!
    Ha az Olaszo. rajongó barátnőm most olvasná, hogy hol vagy, nagyon irigykedne rád. No, nem mintha én nem lennék szívesen abban a csodaszép, zsinatos, hangulatos országban... :) Legalább picit gyakorolhatnám a nyelvtudásomat (ami mondjuk nem is tudás, csak gagyogás:)). Várom az élménybeszámolódat! Divertiti! :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Grazie :) Purtroppo non parlo italiano :( De majd megtanulok, el azért nem adnak. Éppen jutottam pár percre nethez, ígérem ha hazaértem (vasárnap) akkor jelentkezem egy kis bejegyzéssel.

      Törlés
  7. Rajongok az Olasz ételekért,az országért! Fiamék is éppen ott nyaralnak,aki úgy szintén nagyon kedveli. Örülök neki nagyon,hogy a blogodat sorsolták nekem,blogkóstoló játékon:))Várom az élmény beszámolódat:))

    VálaszTörlés