2012. május 4., péntek

Tejkaramellás banánfagylalt villámgyorsan


Hiába, nem tudok ellenállni a kísértésnek. Ebben a mennyei karamella dömpingben, ami Tücsökbogárnak köszönhetően a Süss Alkoss Díszíts aktuális fordulója okán dúl a blogokon muszáj volt egy kis karamellát juttatni a szervezetembe. A világ legegyszerűbb banánfagyija már több helyen is kering az interneten, én először Beastinél láttam. Ezt turbóztam fel egy picikét.

Nem is tudtam hogy a banán és a karamella együtt ilyen finom párost alkotnak. Gyakran fog készülni. Különösen, hogy kicsit száraz lett már a tejkaramellám, a fagyitól viszont pont megfelelő nedvességet vesz fel, így tökéletes. :)

Hozzávalók (személyenként):

egy banán (amit legalább két, de inkább 3 órára pucolva, feldarabolva bedobtunk  a mélyhőtőbe)
egy evőkanál tejszín, vagy ha nem gyereknek készül, tejszínes likőr, legjobb, ha karamellás ízhatása van (pl Bailey's, de sima tojáslikőrrel, vagy fehércsoki-likőrrel is jó lehet)
2 apróra vágott tejkaramella
egy jó turmixgép


A jól megfagyott banánt betesszük a turmixgépbe, hozzáadjuk az aprított tejkaramellánk nagyobb részét (pár kockát félreteszünk a "díszítéshez") az egy evőkanál likőrt. Néhányat turmixolunk rajta, hogy szép krémes legyen.

Ha mint én is már előző nap fagyasztottuk a banánokat két-három percet hagyjuk engedni, különösen ha nem elég erős a turmixunk. Szerintem tökéletes krémes fagyiállagot lehet kapni kb. egy perc munkával. Ezután fagylaltos kelyhekbe kanalazzuk megszórjuk a maradék karamellel, esetleg csokireszelékkel és már ehetjük is.

 Kicsit sok lett a fagyi a frissiben fogyasztáshoz, a maradékot jégkrémformába töltöttem, úgy is tökéletes, csak kevésbé mutatós, valahogy az összes karamelldarabka a belsejébe került.



10 megjegyzés:

  1. Ó ez is nagyon finom lehet! Guszta nagyon!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg nagyon fincsi :) Pedig meglepő mert nincs benne semmi extra. És tényleg max. 5 perc a munka vele. Ajánlom

      Törlés
  2. Nagyon belejöttél a fagyi gyártásba. :)) Hozzád fogok menni fagyizni az idén nyáron... :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hajrá! :) Remélem addigra még bővül a kínálat!

      Törlés
  3. Köszönöm szépen, hogy részt vettél a játékban!
    A legegyszerűbb dolgok tudnak egyben a legnagyszerűbbek is. A banán és a karamell pedig nyerő párost alkot.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én köszönöm, hogy részt vehettem :) Tényleg szuper együtt a banán meg a karamell.

      Törlés
  4. Szuper fagyi:) Nálam mindig van a fagyasztóban banán, mert ha barnul, már nem eszik meg a gyerekek és ha éppen nem használom, gyorsan bedugom a fagyasztóba. Már egy turmixot leégettem ám így, kicsit túlértékeltem a teljesítményét:)

    VálaszTörlés
  5. Ez egy pont nekem való nyári finomság! Maradok is nálad, hogy le ne maradjak a hasonló fantasztikus receptekről.. :-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök neked! :) Én is benézek majd hozzád a karamellás flan nagyon bejött.

      Törlés