Szeretem a tésztákat, mert könnyen és gyorsan elkészülnek. Ennek az ebédnek az összedobása sem igényelt többet 20 percnél.
Hozzávalók 4 személyre:
5 dkg húsos szalonna
1 kis fej hagyma
2 nagy gerezd fokhagyma
150 g spenót (én mirelit spenótból készítettem, de persze frissből még jobb, mindenesetre nekem fontos, hogy ne a pürésített változat legyen, ha már fagyasztott)
2 dl tejszín
olívaolaj
frissen őrölt bor, oregano, kakukkfű ízlés szerint
A spenótot kiolvasztjuk és lecsöpögtetjük. A hagymát és fokhagymát megpucoljuk apróra vágjuk. Felforraljuk a tészta főzővizét egy kevés sóval. A szalonnát szintén apróra vágjuk, lepirítjuk, majd a hagyma és fokhagymakockákat is hozzáadjuk és kevés olívaolajjal meglocsolva üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a spenótot, kb. 5-6 percig pároljuk, majd fűszerezzük és felöntjük tejszínnel. Addig főzzük a szószt amíg elérjük a kívánt sűrűséget.
A leszűrt tésztát elkeverjük a spenótos tejszínes mártással és frissen, melegen lelkesen elfogyasztjuk.
Tálaláshoz parmezán még jó lett volna, de sajnos nem volt itthon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése