Ez a világ legegyszerűbb nyári levese, pár perc alatt készen van, és igazán finom frissítő. Volt itthon kajszink - több, mint amit megennénk, de azért lekvárfőzéshez nem elég - és nem tudtam mit kezdjek vele, amikor rájöttem, hogy első fogásnak pont jó lesz leves formában.
Hozzávalók 4 tányér kajszi leveshez:
kb. 0,25 kg sárgabarack (kimagozva és a hibák kivágása után volt ennyi a súlya kb. 15-18 szem volt)
1 kis pohár joghurt (125g)
1,5 dl tejszín
tej ízlés szerint - én kb. 4 dl-t kevertem hozzá, hogy ne legyen túl sűrű
1 csomag vaníliás cukor
egy negyed citrom leve
díszítéshez: tejszínhab és fahéj ízlés szerint
A sárgabarackokat megmossuk, kivágjuk a hibás részeket és kimagozzuk. Botmixerrel pürésítjük a vaníliás cukorral és egy kevés citromlével együtt. Még mindig a botmixerrel, hozzákeverjük a tejszínt és a joghurtot. A tejet és már úgy csorgattam bele kézi habverővel, hogy jobban érzékeljem a sűrűségét.
Könnyű nyári fogás, nagyon jól esett ebben a hőségben.
De rég hallottam rólad... Pedig látom, mostanában már tettél fél néhány új receptet. Ezek szerint én sem vagyok itt a blogon túl sokat. :)
VálaszTörlésJól vagytok?
Egyébként a leves csábított ide - sárgabarack függő vagyok. :))
Na igen, szép hosszú időre eltűntem, de mostanában igyekszem magam aktivizálni. Én is szoktam nézelődni máshol, csak a megjegyzés hagyásról szoktam le. A leves szerintem is csábító :) Jól vagyunk, köszönjük, nemsokára mi is babázunk.
Törlés