Ez egy viszonylag gyorsan elkészülő, mégis különleges és mutatós ebéd, vagy vacsora, ráadásul kevés hozzávalót igényel. A hawai csirkemell mellé kukoricás rizst és joghurtos-majonézes vegyes salátát készítettem. Könnyű fehérbor illik hozzá.
600 g csirkemell
1 konzerv ananász (lehetőleg nem cukros, vagy minimum kevésbé édes)
sok sajt (trappistát használtam)
vaj a sütéshez (kb 30-35 gramm)
só, bors (én egy kevés csirkefűszert is használtam, de az elmaradhat) ízlés szerint
A csirkét hártyátlanítjuk és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Kicsit kikloffoljuk, hogy puhítsunk a rostokon. Befűszerezzük. Egy serpenyőben vajat olvasztunk és pirosra sütjük a csirkemellszeletek mindkét oldalát. Előmelegítjük a sütőt és sajtot reszelünk. Egy hőálló tálat kivajazunk és belefektetjük a csirkét. Mindegyik szeletünkre ráhelyezünk egy ananászkarikát, majd jó alaposan megszórjuk reszelt sajttal. A sütőbe toljuk és addig sütjük, amíg ráolvad a sajt és elkezd pirulni.ű
Készen is vagyunk, egyszerű de csodafinom.
Könnyed, finom, gyors!
VálaszTörlésKöszönöm, hogy benéztél, így igaz.
Törlés