Ez egy nagyon egyszerű kis recept, gondolom senkinek sem számít különlegességnek, viszont én életemben először készítettem, most is anyukámmal együtt, mert nem vagyok egy nagy paprikás. De meg kell mondjam, rájöttem, hogy nem is rossz :) Gyors és diétás kis szombati ebédnek éppen megfelel.
4-5 fonnyadtabb paprika
negyed kiló paradicsom
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 közepes cukkini
1 teáskanál édes pirospaprika
zöldfűszerek: petrezselyem, oregano, babérlevél
só, bors ízlés szerint
opcionális: tojás, egy erős paprika, kevés füstölt sonka
A paradicsomot forró vízbe mártjuk, hogy a héja könnyedén leváljon majd meghámozzuk a cukkinivel együtt. A hagymát és a fokhagymát apróra, a többi zöldséget pedig kisebb kockákra, vagy csíkokra vágjuk. Egy lábasban kevés olajon a hagymát megdinszteljük ha szeretnénk bele némi füstös ízt, akkor egy kevés apróra vágott sonkát, vagy szalonnát is adunk hozzá.
Megszórjuk a pirospaprikával, megvárjuk amíg levet ereszt és hozzáadjuk a többi zöldséget. Fűszerezzük ízlés szerint és többször megkeverve fedő alatt puhára pároljuk. Amikor már majdnem kész, hozzáadhatunk egy tojást is, amivel készre főzzük.
Imádom a lecsót, főleg cukkinival:) A párom sem nagy paprikás, mielőtt megismert, nem is evett ilyen ételeket, a lecsót már megeszi, de csak ha van benne finom magyar kolbász:)
VálaszTörlésHmmm... most, hogy mondod lehet, hogy kolbászosan még finomabb lett volna. Igaz, kevésbé diétás :D
TörlésMég sosem próbáltam cukkinivel, de az idén nem maradhat ki! :)
VálaszTörlésSzerintem is próbáld csak ki, nem ront rajta :)
TörlésHajaj, jön ám a lecsós időszak... Imádom!! :P
VálaszTörlés