2014. szeptember 22., hétfő

Pár nap Makarskán


Bár már elmúlt a nyár, de visszatekintésnek egy pár fotót még megosztanék, amik Augusztusban készültek.


A nyár lezárásaként eltöltöttünk egy meghosszabbított hétvégét Horvátországban, Makarskán. Nagyon szép vidék hatalmas hegyekkel és kristálytiszta tengerrel. Kirándulni vágyóknak is optimális, mert sok szép hely van a közelében. Viszont ha valaki nem szeret hering módjára összezsúfolódni a tengerparton, akkor augusztusban messziről kerülje el. A fenti képen nem látszik, mert már vacsora közben készítettem az étterem teraszáról, de nappal félelmetes tömeg van, ami a 8 kilóméter hosszú, de roppant keskeny aprókavicsos strandon nem tud eloszlani.


Ha valaki Makarskára menne nyaralni érdemes rászánni egy napot a hajókázásra. Hatalmas élményt tud nyújtani gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Friss levegő, hullámok, napsütés, tenger és frissen sült halacska. Mi kell még?


A mi hajókirándulásunk célpontja Brac volt, azon belül pedig a bájos Bol városka, ahol a szép kis óvárosi kikötőből egy mesés pinea-sétányon keresztül könnyen le lehet sétálni a kék zászlós strandra. Itt is kavicsos a part, de épp ennek köszönhetjük a kristálytiszta vizet.




Alább egy kis ízelítő található arról, hogy mit együnk Horvátországban a tengerparton. Burekot, tengeri herkentyűket és grillezett husikat (az elmaradhatatlan ajvárral) minden mennyiségben. A tengerparton meseszép kilátással is találunk elfogadható árú és kiváló konyhájú éttermeket.




Hazafele, ha autópályán jöttök délről, feltétlenül álljatok meg a Krk folyó melletti autópálya megállóban. Építettek egy szép kis kilátót és onnan készítettem az alábbi fotókat.



2 megjegyzés:

  1. Csodaszép hely, szuper fotók. :)
    Rég jártam nálad - és mindenkinél, még a saját blogomon is. De most itt vagyok és nézelődöm picit.

    VálaszTörlés
  2. Wellcome back. Én is így vagyok vele, de most talán töltögetek fel pár receptet.
    Édeskonyha

    VálaszTörlés