2012. november 2., péntek

Pizza - variációk



Két négyszögletes tepsinyi pizza készült tegnap négy személyre, összesen négy féle, mindegyik tepsiből négy szelet került ki és mindegyik szeleten négy féle feltét kényeztette az ízlelőbimbóinkat. Aki még nem jött volna rá ez a poszt a konyhámban leggyakrabban előforduló ételt "4-esítette" Nyammm bolgjátékára.

A tészta és a szósz a szokásos módon készült, így azt nem írom le még egyszer. Íme a négy-féle összeállítás:


Az első jelölt a vendégünknek készült virslivel, baconnel, kukoricával és szalámival. A szellemecske a háttérben nagy kedvencem


A második variáció a testvérem összeállítása sonkával, szalámival főtt tojással és kukoricával. Nem tudom próbáltátok-e már a főtt tojást mint pizzafeltétet, de ha még nem tegyetek vele egy kísérletet, mert nálunk a fiúk odavannak érte. A ketchupot ne kérdezzétek, az szerintem nagyon nem illik a pizzára, de még a fotó előtt, egy pillanatra nem figyeltem oda és már rá is nyomta a testvérkém.


Hármas számú jelölt életem párjáé virslikarikákkal, főtt tojással, baconnel és kukoricával. Finom, szolid ízkombináció.


Végezetül álljon itt a saját kedvencem. Lilahagyma, szalámi, kukorica és egy kevés bacon sorakoznak rajta, újabban szigorúan a mozzarella sajt fölé helyezve. Így finom ropogós lesz a szalámi. Tökéletes. :)


8 megjegyzés:

  1. Na, én is jókor nézek be hozzád, amikor oly' éhes vagyok!!! Ráadásul pizza rajongó vagyok - akkor most el tudod képzelni, hogy érzem magam... Mindjárt elájulok a látványtól, úgy korog a pocakom. (komolyan)
    Időhiány miatt rég jártam nálad, úgyhogy most megyek még bogarászok, mi finomat készítettél az elmúlt napokban. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) Szegénykém, gyorsan süss egy tepsivel! Köszönöm a kedves megjegyzéseket, örülök, hogy volt időd benézni hozzám!

      Törlés
  2. Nálunk mindig ekkora adag készül, az egyik az mindig kukoricás-sonkás kell hogy legyen, a másikkal kisérletezgetek:)Ketchupot a gyerekeim is nyomják mindenre:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is szeretek kísérletezgetni. Ez a ketchupozás valószínűleg gyerek-szokás lehet, de én nem tudok vele megbarátkozni. Brr... :D

      Törlés
  3. Nekem bármelyik jöhetne, bár a nagy kedvencem a szalámis, kukoricás, barackos feltét...:)

    VálaszTörlés
  4. Főtt tojással még én se próbáltam a pizzát. Majd ha jobban tojnak a tyúkok, én is kipróbálom.

    VálaszTörlés