2012. augusztus 16., csütörtök

Tortilla - tekercsek




Nagyon szeretjük a családban a különböző dolgokkal megtöltött tortillákat. Sajnos még nem készítettem házit (bár egy ideje tervbe van véve), csak bolti tortillából gyártottam otthon mindenfélét, de ennek is megvan az előnye. Méghozzá az, hogy villámgyorsan, mindössze tíz perc alatt lehet az asztalra varázsolni egy finom ebédet vagy vacsorát. Ezúttal  maradék szűzérmével, tzatzikivel, lilahagymával és paradicsommal lettek töltve a tekercsek.

Azért is szeretem a tortillákat, mert remekül el lehet benne tüntetni az egyébként már senkinek sem hiányzó maradék sült vagy rántott husikat, esetleg salátákat. Az elkészítés mindössze annyi munkát igényel, hogy feldaraboljuk a husikat, megpirítjük őket, megmossuk és felszeleteljük a zöldségeket és összedobunk egy kis öntetet. Ez lehet tzatziki, fokhagymás tejföl, majonéz, házi ketchup, a variációk lehetősége végtelen. Ezután csak annyi van hátra, hogy egy teflonserpenyőben megmelegítjük a tortilla lapokat, rátesszük a tölteléket, szorosan feltekerjük és elfogyasztjuk.

Nyami :) Alább ez a folyamat látható képekben.






6 megjegyzés:

  1. Nekem bármikor jöhetne, nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  2. Szeretem, de még én sem készítettem itthon, viszont hetek óta készülök erre, mert több helyen is láttam receptet, ami tetszett. De annyi mindent szeretnék még sütni-főzni a szokásos, jól bevált ételek és sütemények mellett, hogy egyfolytában ennünk kellene ahhoz, hogy egyszer a végére érjek a sornak. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy benéztél :) Tényleg nehéz dolog kiválogatni a rengeteg szuper recept közül, hogy az ember mit készítsen. Nekem is hatalmas listám van telis-tele kipróbálandó finomságokkal, és ahogy te is a jól bevált ételeket sem akarom hanyagolni. De ennél nagyobb gondunk sose legyen :D

      Törlés