2015. december 25., péntek

Omlós "linzer"


A recept Balázs kollégámtól származik, ezúton is nagyon köszönöm. A linzer elnevezést azért tettem idézőjelbe, mert ebben az egyszerű süteményben nincs tojás, viszont dió van a tésztájában. Azt kell tudni róla, hogy mikor egy összejövetelre megjelent egy tepsi linzerrel, szinte mindenki elkérte a receptet. Egy nagyon finom omlós, illatos kekszről van szó, így a hagyományos linzer helyett most ezt sütöttem karácsonyra.Hozzávalók:
280 g rétesliszt
240 g margarin
140 g darált dió
140 g porcukor
(Az eredeti recept ennyi, de én tettem hozzá egy csomag vaníliás cukrot - aminek a súlyát levontam a porcukorból - és egy citrom reszelt héját)

A hozzávalókból tésztát gyúrunk. Kicsit ragacsos lesz, de ilyennek kell lennie. 1 órát hűtőben pihentetjük, majd lisztezett felületen fél centi vékonyra kinyújtjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra és a kiszaggatott linzereket sütőpapíros tepsibe helyezve kisütjük. Gyorsan sül, nálunk olyan 8 perc alatt elkészült egy tepsi.

A kész linzerkéket pikáns lekvárral összetapasztjuk. A fotón azért ilyen kevés példány található, mert hajlamos párologni ez a süti, olyan finom. 

Boldog karácsonyt mindenkinek!

2 megjegyzés:

  1. Ebből bárhol, bármikor egy szakajtó kosárral vagyok képes megenni. :)
    Boldog Karácsonyt kívánok Neked és szeretteidnek!

    VálaszTörlés