Nagyon szeretem a házi körözött túrót. Lilahagymával, paradicsommal és friss kenyérrel a világ egyik legfinomabb vacsorája, vagy hétvégi reggelije. Szerintem. Ráadásul a túró roppant egészséges fehérjeforrás.
Így készítem:
250 g túró
1 fej lilahagyma
késhegynyi őrölt kömény
só, bors ízlés szerint
édes őrölt pirospaprika, annyi, hogy szép színe legyen (nálam másfél teáskanál)
3-4 evőkanál tejföl
A túrót villával összetörjük, a lilahagymát apróra vágjuk, és a túróval, valamint a tejföllel összekeverjük. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával és őrölt köménnyel.
Friss zöldségekkel és puha kenyérkével tálaljuk. Tálalásnál még kis plussz lilahagyma és pirospaprika is sokat dob rajta :)
Tudom, hogy nem egy nagy recept, de mostanában annyira rákaptam, hogy úgy éreztem fel kell tenni a blogra. Hihetetlen mennyiségben tudok belőle fogyasztani. Rozskenyérrel, vagy salátával fogyókúrázóknak is ideális.
Én is imádom! Gyerekkoromban nem rajongtam érte, de így vén fejjel már én is egész rákaptam. :o)
VálaszTörlésÉrdekes, én is így vagyok vele :)
Törlés