40 g méz
100 g vaj, vagy margarin2 tojás
2 cl rum
kevés citromlé
150 g finomliszt,
50 g teljes kiőrlésű liszt
120 g zabpehely (vagy apró szemű, pl a sparban kapható egész olcsón, vagy sima, amit turmixban apróra őrlünk)
120 g kókusz reszelék,
120 g (nyírfa)cukor,
másfél teáskanál szódabikarbóna
fél kávéskanál só
Egy másik tálban összekeverjük az apróra tört zabpelyhet, a kókuszreszeléket, a liszteket és a sót, valamint a szódabikarbónát.
A száraz hozzávalókat fokozatosan adagoljuk a nedveshez. A kész massza, ha túl ragacsos menjen egy húsz percre a hűtőbe. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Két tepsit kibélelünk sűtőpapírral, majd diónyi darabokat tépünk a tésztából, amiket a két tenyerünk között golyókká formálunk és koronggá lapítunk. A tepsikbe sorakoztatjuk őket és kb. 12 perc alatt tepsinként készre is sülnek. A szélük ekkorra már barnulni kezd és finom kókuszillat fog terjengeni.
Bátran nekiállhat bárki, mert ennél egyszerűbb sütit nehéz elképzelni és roppantul finom.
Ez ropogós vagy kicsit puha? Nem vagyok nagy kekszrajongó, de mostanában állandóan kekszeket ennék... :) Viszont a nagyon kemény, ropogós kekszeket továbbra sem nagyon szeretem - inkább a puhábbakat. Emiatt kérdeztem, hogy nagyon kemény, ropogós ez a kekszed? Ugyanis rengeteg zabpelyhem van, mert imádom a zabpelyhes kekszeket, meg kellene sütni ezt...
VálaszTörlésHa dobozban tárolod akkor puha. Egyébként frissen ropogós, de nem kemény. Szerintem nagyon finom és tök jó az állaga. Szóval próbáld ki bátran.
VálaszTörlésOké, köszi.
Törlés