2013. szeptember 26., csütörtök

Paradicsomos - spenótos tészta - Gigli al Pomodoro e Spinaci


Még a nyáron szereztem be ezt a guszta paradicsomos - spenótos durumtésztát Olaszországban. Sosem ettem korábban Giglit, ezt az érdekes alakú tésztát, ráadásul mindig is tetszettek a természetesen színes változatok. Mivel maga a tészta is paradicsomos és spenótos, úgy gondoltam, hogy ilyen szószt is készítek hozzá.

Hozzávalók 4 személyre:

450 g karakteresebb tészta
1 fej hagyma (most éppen sonkahagyma volt itthon)
2 gerezd fokhagyma
100 g bacon szalonna, vagy pancetta
250 g felengedett és lecsöpögtetett mirelit spenót, vagy ugyanennyi aprított friss
250 g konzerv hámozott paradicsom felkockázva
egy kupica fehérbor
zöldfűszerek (kakukkfű, petrezselyem, oregano és/vagy bazsalikom)
bors


Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk. A hagymát és a szalonnát felaprítjuk és megpirítjuk. A fokhagymát apróra vágjuk és a szalonnás hagymához adjuk. A lecsöpögtetett mirelit spenótot is a serpenyőbe tesszük és megpároljuk. Felöntjük a fehérborral, fűszerezzük, hozzáadjuk a hámozott paradicsomot és az egészet összefőzzük.

Egy nagy lábasban vizet forralunk és megfőzzük a tésztát.

Forrón, reszelt füstölt sajttal tálaljuk.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jópofa ez a tészta:) Imádom a spenótot, nekem nagyon bejönne ez az ízesítés.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen nekem is megtetszett ez a kis fodros színes tészta. Örülök, hogy neked is bejön :D

      Törlés