Hozzávalók 4 személyre:
450 g karakteresebb tészta
1 fej hagyma (most éppen sonkahagyma volt itthon)
2 gerezd fokhagyma
100 g bacon szalonna, vagy pancetta
250 g felengedett és lecsöpögtetett mirelit spenót, vagy ugyanennyi aprított friss
250 g konzerv hámozott paradicsom felkockázva
egy kupica fehérbor
zöldfűszerek (kakukkfű, petrezselyem, oregano és/vagy bazsalikom)
bors
Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk. A hagymát és a szalonnát felaprítjuk és megpirítjuk. A fokhagymát apróra vágjuk és a szalonnás hagymához adjuk. A lecsöpögtetett mirelit spenótot is a serpenyőbe tesszük és megpároljuk. Felöntjük a fehérborral, fűszerezzük, hozzáadjuk a hámozott paradicsomot és az egészet összefőzzük.
Egy nagy lábasban vizet forralunk és megfőzzük a tésztát.
Forrón, reszelt füstölt sajttal tálaljuk.
Egy nagy lábasban vizet forralunk és megfőzzük a tésztát.
Forrón, reszelt füstölt sajttal tálaljuk.
Nagyon jópofa ez a tészta:) Imádom a spenótot, nekem nagyon bejönne ez az ízesítés.
VálaszTörlésIgen nekem is megtetszett ez a kis fodros színes tészta. Örülök, hogy neked is bejön :D
Törlés